Başika için ara formül bulundu! Tabelası değişecek

Türkiye ile Irak arasında yaşanan Başika krizine ara formül bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı ile Başika konusunda mutabakat sağladı. Uzlaşmaya göre; Türk askerinin bulunduğu kamp ABD, NATO ve IŞİD karşıtı koalisyonun çatısı altına girecek. Irak ordusu da diğer ülkelerle birlikte burada asker bulunduracak.

Abone ol

Başika krizi Cumartesi günü yapılan Davutoğlu-Biden görüşmesinde şimdilik çözüldü. Türk askerlerinin bulunduğu kampın tabelası değişecek ve ABD ile NATO tabelası asılacak. Türk askerleri de IŞİD karşıtı koalisyonun içinde yer alacak, Başika'daki eğitim üssünde Irak da asker bulunduracak.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisnde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ayrınyıları basına sızdı. Başbakan Davutoğlu, Başika’daki eğitim üssü nedeniyle çıkan krizde ABD’nin Türkiye’nin yanında olması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Türk askerinin bölgeden çekilmesini gerektirmeyecek bir formül arayışına gidildi. Irak’ın buna ikna edilmesi için Başika’nın kapsamının genişletilmesi formülü ele alındı.

Davutoğlu'nun isteği üzerine ara bir formül üretildi. Kampın ABD, NATO ve IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin ortak hareket edeceği bir eğitim üssüne dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Askeri yetkililerin önümüzdeki günlerde biraraya gelerek projeyi uygulaması hedefleniyor.

Dolmabahçe'deki zirvenin bir diğer başlığı da Amerika'nın PYD'yi terör örgütü göstermeme çabasıydı. Davutoğlu’nun, “PYD’nin ve silahlı kolu olan YPG’nin Kandil tarafından yönetilmekte ve PYD'ye verdiğiniz silahlar PKK'ya gidiyor.” sözlerine karşılık, Biden'ın PYD'yi PKK'dan ayrı gördüklerini söylediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Başika için ara formül paylaşan: ulusalkanal

Hendeklere sıkışan PKK’yı CHP mi kurtaracak? Gündem 2’si çocuk 4 IŞİD militanı yakalandı Gündem Asker Cizre'de eve bu notu bırakmış Gündem Siirt'te büyük operasyon Gündem