İzmir Harmandalı'da mülteciler zor koşullarda barınıyor

İzmir’de mültecilerin kaldığı Harmandalı Geri Gönderme Merkezi ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. İzmir Valiliği İnsan Hakları Kurulunun raporuna göre, sığınmacıların üzerilerine kapılar kilitleniyor, haftada bir sıcak su veriliyor ve doktor ile görüşmeleri sınırlandırılıyor.

Abone ol

İzmir Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Avrupa Birliği tarafından mülteciler için yapılan kampta önemli eksikliklerin olduğu ortaya çıktı.

Rapora göre mültecilere verilen yemekler yetersiz, içme sularının son kullanma tarihi geçmiş ve doktorla görüşmeleri de sınırlandırılıyor.. Mültecilere kişi başına günde 1 litre su veriliyor. Revirde doktorla görüşme süreleri de kısıtlı. Kişisel temizlikleri için ise haftada bir kez sıcak su verildiği belirtiliyor.

Havalandırmanın çok az olduğu ve odalarında ranzadan başka hiçbir şey bulunmaması da merkezde kalan mültecilerin şikayetleri arasında yer aldı.

Oysa Harmandalı Geri Gönderme Merkezi daha önce konforlu bir bina olarak gündeme gelmişti..

Kampın içinde kuaför, oyun salonları, terzi, internet odaları ve atölye gibi alanlar bulunuyor ancak mültecilerin bunları kullanmasına izin verilmiyor..

HABER: BELMA YÜCEL-KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

CHP'nin ardından HDP de önerdi Gündem 1045 hakim ve savcının yeni görev yerleri açıklandı Gündem Aldatıcı reklamlara 4,5 milyon lira ceza Gündem CHP'de ilk genel başkan adayı Muharrem İnce oldu Gündem