Rusya: İngiltere'ye karşılık vermekte gecikmeyeceğiz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi nedeniyle Moskova'ya karşı yaptırım kararı alan Londra'ya karşılık vermekte gecikmeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Gazetecilere açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Vereceğimiz yanıtlar için çok beklemeyeceksiniz. Dışişleri bakanlığı, diğer kuruluşlar teklif hazırlayacak. Devlet başkanı da nihai kararı alacak" dedi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkenin çıkarlarına uygun seçenekten yana olacağını da ifade etti.

'İNGİLTERE'NİN SKRİPAL OLAYI İLE İLGİLİ TAVRINI ANLAMIYORUZ'

"Rusya olarak İngiltere'nin Skripal olayı konusunda aldığı tavrı şaşkınlıkla karşılıyor, anlamıyoruz" diyen Peskov, suçlamaların da hiçbir dayanağı olmadığını vurguladı.

LAVROV: İNGİLİZ DİPLOMATLARI SINIR DIŞI EDECEĞİZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Londra'nın, bir sinir gazı ile İngiltere'de zehirlenen eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının başına gelenlerden Moskova'yı sorumlu tutup, 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşılık olarak Moskova'nın da bazı İngiliz diplomatları ülkeden göndereceğini söyledi.

Lavrov Sputnik'e demecinde, Londra'nın 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşılık olarak Moskova'nın da İngiliz diplomatları Rusya'dan sınır dışı etmeye hazır olup olmadığı sorusuna, "Mutlaka (hazırız)" yanıtını verdi.

ulusal.com.tr

Çavuşoğlu'nun ABD seyahati ertelendi Dünya ABD'de silah karşıtı öğrenci protestosu Dünya Almanya'da Başbakanlık koltuğu yine Angela Merkel'in oldu Dünya ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo kimdir? Dünya