Yükselen Asya'nın demir ağları

Türkiye'den yola çıkan ilk ihracat treni Çin'in Xi'an şehrinde törenle karşılandı. Ticaret Bakanı Pekcan ile Ulaştırma Karaismailoğlu törene video konferans yöntemiyle katıldı. Konuşmalarda, Türkiye'nin demir yolu yük taşımacılığında yeni bir çağın başlangıcına öncülük ettiği vurgulandı. Öte yandan Çin'e yolculuğunu sürdüren ikinci ihracat treni, Kars'ta kısa bir molanın ardından Gürcistan'a hareket etti.

Abone ol

2 kıta, 5 ülke geçti; yükünü 12 günde Çin'e ulaştırdı. Türkiye'den yola çıkan ilk ihracat treni, Çin'in Xi'an kentinde törenle karşılandı.

Karşılama törenine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu video konferans yöntemiyle katıldı.

Ticaret Bakanı Pekcan, Türk mallarının tarihi İpek Yolu'nun izinde, demir yolu üzerinde, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin'e ulaşmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Pekcan, ''Bu seferlerimiz artacak ve düzenli olarak sürecek'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu da Türkiye'nin demir yolu yük taşımacılığında yeni bir çağın başladığını tüm dünyaya ispat ettiğini belirtti.

Tekirdağ Çerkezköy'den yola çıkan ikinci ihracat treni de yolculuğuna devam ediyor. 42 konteynır vagon içerisinde bin 400 beyaz eşya taşıyan tren, Kars'ta kısa süreli molanın ardından Gürcistan'a uğurlandı.

Trenin yurt dışı parkuru sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi geçişi-Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehri olacak. 12 Günde toplam 8 bin 693 kilometre yol kat ederek yükünü Çin'e ulaştıracak.

2021 ''Yeniden Asya'' yılı olacak Gündem AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Altılı Platform vurgusu: ''Bölge barışı için son derece önemli bir mekanizma'' Gündem Türkiye'nin 23 Aralık Kovid-19 bilançosu: 259 vefat, 19 bin 650 yeni vaka Gündem HDP'yi kapatma çağrısına destek büyüyor Gündem