Ahmet Zeki Üçok'a verilen ceza bozuldu

TSK içerisindeki F tipi yuvalanmayı suç üstü yakalayınca cemaatin hedefi haline gelen emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'a yönelik bir tertip daha çöktü. Yargıtay, F tipi hakimlerin sahte çürük raporu davasında verdiği cezaları bozdu.

Abone ol

Bir kumpas davası daha çöktü. Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un hedef alındığı Sahte Çürük Raporu davası Yargıtay'dan döndü.

Yargıtay; Ahmet Zeki Üçok'un Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı olduğu dönemde F tipi örgütü soruştururken hedef alındığı Sahte Çürük Raporu davasını bozdu. F tipi hakimlerin emekli hakim Albay Üçok'a verdiği 9 yıl 7 aylık hapis cezası kaldırıldı. Yargılama yeniden yapılacak.

Kararda Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında olduğu kişilerin suç örgütü kurduklarına dair inandırıcı ve hukuka uygun kanıtlar bulunmadığı vurgulandı. Yargıtay 6'ıncı Ceza Dairesi kararında suç örgütüne yönelik kararlarda yer alması gereken unsurlar anlatıldı.

Ahmet Zeki Üçok, TSK'nın bilgi sistemine sahte belge yüklemeye çalışan F tipi askerleri suç üstü yakalayınca F tipi örgütün hedefi oldu. Üçok önce sahte çürük raporu kumpası ile tutuklanarak görevinden alındı.

Balyoz, hipnoz gibi kumpas davalarında hedef alınan Üçok için sadece sahte çürük raporu davasında 402 yıl hapis cezası istendi. Mütalaada imzası bulunan isim oldukça tanıdıktı, Zekeriya Öz ile birlikte yurt dışına kaçan F tipi eski savcı Celal Kara.

Üçok'u mahkum eden özel görevli mahkemenin başkanı ise F tipi polisleri tahliye etmek için korsan karar verince tutuklanan eski hakim Metin Özçelik'ti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Yalçın Akdoğan'dan "vururuz" mesajı Gündem Merkel, İstanbul'da Gündem Tunceli'de hain saldırı: 2 şehit Gündem Volkswagen eski CEO'suna bir darbe daha Gündem