2 Emek Kurultayı toplandı

Aydınlık Gazetesi 2'nci Emek Kurultayı'nı İstanbul'da topladı. Kurultaya siyasetçilerden işçilere, sendikacılara, toplumun her kesiminden katılım vardı. Özelleştirme ve taşeronlaştırma çalışma hayatını ilişkin bir çok sorun farklı boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Abone ol

Belediyeden gıda işçisine, sendikacıdan siyasetçiye herkes oradaydı. Aydınlık Gazetesi işçi sorunlarını masaya yatıran Emek Kurultayı'nın ikincisini İstanbul'da topladı.

Kurultay'da özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma gibi bir çok sorun tartışıldı. Sorunlara çözüm aranana ilk oturumda İşçi partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan konuştu.

Soma, Ermenek ve Mecidiyeköy'deki asansör faciasının ardından gündeme gelen iş güvenliği, Emek Kurultayı'nın da önemli bir konusuydu. Yaşar Okuyan, tartışmalı Cuma Hutbesi'ni hatırlattı, hutbeye bakın nasıl yanıt verdi.

Kurultayın ikinci oturumunda sendikacılar konuştu. Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, yasaklanan işçi grevleri sorununa vurgu yaptı.

Peki, işçiler tüm bu sorunları neden yaşıyor? Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, sorumluluğun biraz da işçi sınıfında olduğunda söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İş bırakma eylemi başladı! Ekonomi Emekçiye verilen değer! Ekonomi "Mahkemeler suç işliyor" Ekonomi İki işçi daha hayatını kaybetti Ekonomi