Bahçeli'den seçim açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 1 Kasım seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kumpasla erken seçim kararı aldığını savunan Bahçeli, seçim hükümetinin de Erdoğan'ın kuklası olduğunu söyledi. Bahçeli, terör olayları nedeniyle seçime mesafeli tavırlarını koruduklarını belirtti.

Abone ol

Meclis'te Bakanların yemin krizi yaşanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, alınan erken seçim kararı, seçim hükümeti ve terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Yakın tarihinin en sancılı döneminin yaşandığını ifade eden Bahçeli, siyasetteki tıkanıklıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

"7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerinin sonucunu beğenmeyip telaşla koalisyon hükümeti kurulmasının önüne taş koyan, engel çıkaran ve set çeken Erdoğan siyasetteki tıkanıklığın gerçek suçlusudur. Davutoğlu laf olsun, dostlar alışverişte görsün kurnazlığıyla muhalefet partilerini nafile tur ve ziyaretlerle meşgul etmiş, akıbeti belli olan istikrarsızlığın kılıfını peşinen hazırlamıştır."

Alınan erken seçim kararını "kirli ve rezil bir kumpas" olarak değerlendiren Bahçeli, "yaşananların egemenlik gaspı" olduğunu belirtti. Seçim hükümetine de değinen Bahçeli, kabinenin Erdoğan'ın kuklası olduğunu savundu.

Bahçeli yazılı açıklamasında, terör olayları hızla artarken seçime gidilemeyeceğini ifade etti, "MHP seçim ve sandık güvenliğine vurgu yapmış, seçimlerin yenilenmesine mesafeli tavrını korumuştur" dedi.

MHP Lideri, seçmenin 1 Kasım’da terörle milli güvenlik arasında seçim yapcağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Kaçırılan 18 Türk ile ilgili önemli açıklama Gündem Oktay Vural: 'Seçim hükümeti kurulamamıştır' Gündem Perinçek: PKK için "şerefli teslimiyet" saati geliyor Gündem TBMM'de gerginlik Gündem