TGB Tekirdağ İl Başkanlığı'ndan terör saldırılarına tepki

Abone ol

Ankara, ardından Diyarbakır ve Şırnak’ta yaşanan terör saldırıları ile ilgili TGB Tekirdağ İl Başkanlığı öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi.

Tekirdağ Tuğlalı Park’ta düzenlenen basın açıklamasını okuyan Tekirdağ TGB Başkanı Ufuk Etçi, saldırıların arkasında ki gücün Amerika olduğunu söyledi. Amerika’nın Suriye ve Irak’ta yenildiğini söyleyen Ufuk Etçi, “ABD emperyalizminin bölgemizde tutunmak adına yaptığı son hamlelerdir. Bu hayati mücadelede milletimiz ve Türk gençliği Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındadır. Sözde barış bekçiliği yapanlar ise emperyalizmin yanında saf tutmuş ve PKK’nın başarılarına bel bağlamışlardır. Türkiye’mizin kalbine hançer saplayanlar, planlarını İncirlik üssünden yapmaktadırlar. Türkiye’nin derhal terör ihraç eden pozisyondan çıkıp bölge ülkeleriyle işbirliği içerisinde terörün her türlüsüne karşı mücadele vermesi gerekmektedir” dedi.

"TÜRKİYE’Yİ BÖLMEYE ÇALIŞANLARIN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ"

HDP ile PKK’nın ilişkilerine dikkat çeken Ufuk Etçi “Anayasa Mahkemesini göreve çağırıyoruz, hakimleri savcıları göreve çağırıyoruz. Bugün Van’da, Ankara’da ki patlamayı gerçekleştiren teröristin cenazesine katılan HDP Milletvekilleri var terörizm ile iç içe geçmiş olan HDP derhal kapatılmalıdır” dedi. Sözlerinin devamında Yeni Anayasa çalışmalarına değinen Etçi, yeni anayasa adı altında vatanın birliğini ve bütünlüğünü bölmeye kalkanlar olmayacak duaya amin demektedir. Türkiye Cumhuriyetinin ilk dört maddesini kaldırmaya çalışanlar PKK’yı hendeklerden kurtarmaya çabalamış olur. Kurdukları anayasa komisyonu hüsrana uğramıştır. Türkiye’yi sözde üniter başkanlık sistemine hazırlamaya çalışanlar avuçlarını yalayacaktır. Türk Milleti genciyle, yaşlısıyla vatanın birliğini ve milletin bütünlüğünü savunarak başkanlık sevdalılarına da gereken cevabı verecektir. Şehitlerimizin kanları ile sulanmış vatanımızı bölmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Basın açıklamasının sonunda sözlerini “gün tek yürek olma günüdür, Mustafa Kemal Olma günüdür. Türk Milleti ve Türk Gençliği görevinin başındadır” diyerek noktaladı.

Basın açıklamasına TGB, TLB, Vatan Partisi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Tekirdağ şubesi ve Cumhuriyet Kadınlar Derneği Tekirdağ şubesi katıldı.

ulusalkanal.com.tr

Sivas'ta tartışma ölümle sonuçlandı Yurt Yurttaşlar mutlu mu? Yurt Osmaniye'de çiftçiler litresi 70 kuruş olan süt fiyatını protesto etti Yurt Bu kuzuların bebekten farkı yok Yurt