CHP dokunulmazlık teklifiyle ilgili tutumunu açıkladı

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dokunulmazlık teklifiyle ilgili partisinin cuma günü alacağı tutumu açıkladı. "Politikamız dün neyse bugün de böyle olacak" diyen Böke, dokunulmazlık görüşmelerinde kullanılan oyların milletvekillerinin vicdanlarına kaldığını belirtti.

Abone ol

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke de bu sözlerle Cuma günü yapılacak ikinci tur oylamalarında sonucun değişmeyeceği mesajını verdi, referandumu işaret etti.

"CHP ilkesel tutumunu sürdürmektedir."

Partisinin MYK toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Böke, Salı günü yapılan dokunulmazlık görüşmeleri birinci tur oylamasını değerlendirdi.

CHP sözcüsü Böke, dokunulmazlık teklfinin 2. tur görüşmelerinde partisinin sergileyeceği tutumu açıkladı, "er oy milletvekillerinin vicdanına kalmış" dedi.

"CHP, politikası tek tutarlı olan parti. İlkesel tutumumuz dokunulmazların kürsü dokunulmazlığı dışında kaldırılması gerektiği şeklinde. Bunun dışında verilecek her oy milletvekillerinin vicdanına kalmış. Bu dün de böyleydi, cuma günü de böyle olacak"

Böke, CHP’nin HDP ile ittifak yaptığı iddialarına ise tepki gösterdi.

"CHP’nin tek bir ittifakı vardır o da halkla olan ittifakıdır. CHP ilkesel tutumunu sürdürmektedir. Havuz medyasının CHP’yi hedef alması CHP’nin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir."

CHP sözcüsü, CHP’nin ilkesel tutumunda herhangi bir sapma olmadığını ileri sürdü.

"CHP'nin samimiyeti ortadadır. Burada samimiyetsizliği ortaya çıkmış olan en büyük parti AKP'dir."

uluskanal.com.tr

Bülent Arınç'tan iptal edilen çalıştay ile ilgili sert bir açıklama geldi Gündem Bekir Bozdağ ve Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi Gündem Tokatlı kadınlar hazırladıkları yiyecekleri güvenlik güçlerimize gönderdi Gündem 3 bin kişi "Mustafa Kemalin askerleriyiz" sloganı atarak yürüdü Gündem