Operasyonlardan Amerika ve batılı devletler rahatsız

Amerika ve Batılı devletler dört bir koldan Türkiye’yi PKK açılımını sürdürmesi için zorluyor. Amerika’nın Ankara Büyükelçisi John Bass, operasyonlara ilişkin geçen hafta HDP'lilerle bir araya geldi. Bass, Türk Ordusunun Irak'ın Kuzeyi'ne yönelik yaptığı operasyonlardan rahatsız olduklarını belirtti. Bass'in “Sabredin, PKK’ya yönelik operasyonlar hız kaybedecek” dediği kaydedildi. İngiltere Büyükelçisi Richard Moore da PKK’nın Suriye kolu PYD’yi terör örgütü olarak görmediklerini ve işbirliği yapmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Abone ol

Türkiye’nin PKK’ya yönelik operasyonlarından Amerika ve Avrupa'nın rahatsızlığı giderek artıyor. "PKK Açılımına devam et” baskısı şimdi de Amerika ve İngiltere’nin Türkiye’deki büyükelçileri tarafından dillendirildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass, geçen hafta HDP'lilerle biraraya geldi. Toplantıya siyasetçi olmayan isimler de katıldı. HDP'liler, toplantıda operasyonlardan duydukları endişeyi; “PKK operasyonlarına Washington tepkisiz kaldı” şeklinde dile getirdi.

Bunun üzerine Büyükelçi Bass, HDP'liler ile toplantıya katılan diğer isimlere ABD'nin, Türk Ordusunun Irak'ın Kuzeyine yaptığı operasyonlardan rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Bass, “Biraz sabredin, tren rayına oturunca, IŞİD’e karşı operasyonlar başlayınca, PKK’ya yönelik operasyonlar hız kaybedecek; 1-2 ay sabredin” mesajı verdi.

Cumhuriyet'in haberinde Bass'in “Türkiye’yi IŞİD’e karşı mücadeleye ikna etmek yıllarımızı aldı, Türklerin tavrı geri dönülmez olana kadar sabredin" dediği de kaydedildi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Hürriyet Gazetesi'ne konuştu; "Londra’nın, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin destekçisi olduğunu" açık açık söyledi. Moore, “PYD'yi PKK ile aynı görmüyoruz, zaman zaman siyasi danışmanlar aracılığıyla görüşüyoruz” dedi. İngiliz Büyükelçi, 4 HDP'li milletvekili ve yöneticiyle görüştüğünü de açıkladı.

PKK operasyonlarından duyulan rahatsızlığı ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kıdemli üst düzey danışmalarından Prof. Dr. David Phillips de dile getirdi. Phillips, Aydınlık Gazetesi'ne yaptığı açıklamada PKK ve PYD’nin Amerika’nın Ortadoğu’daki en iyi dostu olduğunu söyledi. Phillips, "Türkiye’nin operasyonları, çözüm sürecini baltaladı" dedi.

İngiliz Times gazetesi de “Ankara’da miyopluk” adlı başyazısında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son adımları Amerika’yı öfkelendirdi” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi! İşte toplantının ana gündemi Gündem Valilik açıkladı: Geniş çaplı operasyon başlatıldı Gündem İran’dan kritik görüşme Gündem Dışişleri'nden terör açıklaması Gündem