Birbirlerini yalanladılar

Ekonomi Bakanı Maliye Bakanını yalanladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kriz uyarısı yaptı, aynı gün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise kriz havası yayanları teröristlerle bir olmakla suçladı. Zeybekçi, kriz diyenler ekonomiyi bilmiyor ifadesini kullandı.

Abone ol

Maliye Bakanı kriz uyarısında bulundu. Ekonomi Bakanı “kriz havası yayanlar ekonomi bilmiyor” açıklaması yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün katıldığı özel bir televizyon programda, ekonomik krize işaret etti. "Ekonomik şoklara hazırlıklı olun" dedi. "Son 13 yıldır ekonomik anlamda kazanımlar tehdit altında. Siyasi istikrarı sağlayıp reform yapamazsak bırakın 2023 hedeflerini, biz mevcut kazanımları koruyamayız," diyen Şimşek, şu ifadelerde bulundu: "Amerika Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı için önlemlerin alınması gerekir. Ekonomik şoklara hazırlıklı olun."

Maliye Bakanı kriz uyarısı yaparken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise Yeni Şafak’a tam tersi açıklamalar yaptı. Zeybekçi kriz havası yayanları teröristlerle bir olmakla itham etti.

Zeybekçi, "Türk lirası dolar karşısında bu 6 büyük para biriminden sadece yüzde 7 daha fazla değer kaybetti. Bunu Türkiye ekonomisinin krize gireceği şeklinde yorumlamak, ekonomiyi bilmemektir; kasıtlı ve manipülatif bir yorumdur. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik terör saldırılarını gerçekleştirenler neyse, ekonomik kriz havası yayanlar da odur," dedi.

Ekonomi alanında kabinedeki iki bakanın zıt açıklamalar yapması kafaları karıştırdı. Şimdi herkes Maliye Bakanının mı yoksa Ekonomi Bakanının mı doğru söylediğini merak ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Dolar ve euro rekor kırdı Ekonomi Kritik gün yarın! Ekonomi Son gün 30 Eylül! Ekonomi İşçiler direniş başlattı Ekonomi