Dünyanın en lüks otellerinden Mardan Palace icradan satıldı

Dünyanın en lüks otellerinden Antalya'daki Mardan Palace, icradan satıldı. Otelin yeni sahibi, yatırım değerinin 11'de birine, ihalenin tek katılımcısı Halkbank oldu. Ciddi sıkıntılar çeken otel, satışın ardından tüm odalarını doldurdu. Gecesi 50 bin liradan kiralanan odaları Arap prenslerin kapattığı belirtiliyor.

Abone ol

Dünyanın en lüks otellerinden biri olan Mardan Palace, icradan Halkbank'a satıldı. 4 milyar lira yatırım değeri olan otel, Antalya'daki icra dairesince 719 milyon lira bedelle satışa çıkarıldı. İhaleye tek başına giren Halkbank, bu bedelin yüzde 50'si üzerinden artırıma girdi. Ve, 360 milyon 50 bin liraya otelin yeni sahibi oldu.

Yeterli doluluk oranlarına ulaşamadığı için sıkıntıya giren otel, kongre turizmi için de beklenen ilgiyi yakalayamamıştı. Otelin satışının ardından tüm odaların satılması dikkat çekti.

Tüm odaların belirsiz bir tarihe kadar satılmasına gerekçe olarak, 15-16 Kasım'da Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi gösterildi. Tesisin tamamı, Arap prensleri tarafından kapatılmıştı.

Gecelik konaklaması bazı odalarda 50 bin liraya ulaşan otelin, G-20 Zirvesi'nden iki hafta önce neden ve ne kadar süreyle kapatıldığı ise belirtilmedi. Rezervazyonlardaki belirsiz bir tarihe kadar askıya alındı.

Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 2009'da açılan ve "7 yıldızlı" olarak tanıtılan lüks otelin açılışına, Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev gibi ünlü isimler katılmıştı.

Otelin plajına Mısır'dan ayakları yakmayan ve ıslak ayağa yapışmayan 9 bin ton altın rengi özel kum getirilmişti. Toplam 560 odası bulunan Mardan Palace'ın dekorasyonunda kullanılan altın kaplama musluklar, özel tasarım lavabolar, dünyaca ünlü halılar ve oturma grupları aylarca konuşulmuştu. Tesiste, geceliği 50 bin liraya kiralanan Royal Suite, Presidential Suite, Executive Suite ve Superior Odalar bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

2016 yılında çeşitli harç ve cezalara zam geliyor Ekonomi Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi Dolar güne yükselişte başladı Ekonomi "Yeni hükümeti izleyeceğiz" Ekonomi