Kadro sözü unutuldu

Taşeron işçilere kadro vaadi ile seçim çalışması yapan AKP, seçimden sonra verdiği sözü unuttu. Taşeron işçileri ise sorunlarının her seçim öncesinde siyaset malzemesi yapılmasına isyan etti. Ankara Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Yücel Aydın, “hükümet yasayı uygulasın” çağrısı yaptı.

Abone ol

1 Kasım seçimleri öncesinde büyük müjde diye vaat verdi, seçim sonrası vaatleri unuttu. AKP Hükümeti sayısı milyonları geçen taşeron işçisine kadro sözünü tutmadı.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, kamuda “asıl işte” çalıştırılan 720 bin taşeron işçinin kadroya alınacağını açıklamıştı.

Hükümetin önce işçileri kadroya değil de sınavla “özel sözleşmeli personel” statüsüne geçireceği ortaya çıkmış, ardından bir yıl geçmesine rağmen kadro sözü hala masada bekletilmişti. Bu da taşeron işçisini hayal kırıklığına uğrattı.

Taşeron işçisine kadro sözünün seçim vaadinden ibaret olduğunu söyleyen Ankara Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Yücel Aydın, “4857 sayılı yasayı uygulasalar yeter. Taşeron işçisi kadrolu işçi pozisyonuna geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Seçimin ardından yaklaşık bir yıl geçtiğine dikkat çeken Aydın, “Kadrolarımız nerede” diyerek hükümete tepki gösterdi.

Taşeron sorunu Meclis gündemine de girdi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi verdi. “Verdiğiniz sözü ne zaman tutacaksınız” diye sordu.

Haber: İbrahim Eray Çelebi

Kamera: Tansev Kara​

ulusalkanal.com.tr

Uzmanlar doların 3 liranın altına inmesinin neredeyse imkansız olduğunu görüşünde Ekonomi Rusya'ya ihracat başladı Ekonomi Berat Albayrak, İsrailli Bakan Steinitz ile görüştü Ekonomi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: Bu rakamlarla emeklinin beklentilerine cevap veremeyiz Ekonomi