Yanan ormanlık alanlar ağaçlandırılıyor

Yaz aylarından bugüne kadar alevlere kurban giden binlerce hektar ormanlık alan yeniden ağaçlandırılıyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yanan ağaçların yerine 6 milyon fidan dikmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Her yıl olduğu gibi bu yıl da orman yangınları binlerce hektar ağaçlık alana zarar verdi. Ancak yanan bölgelerin yeniden yeşertilmesi için yoğun çalışma başlatıldı.

Alevlerde zarar gören ormanlık alanlar her yıl olduğu gibi dikilecek yeni fidanlar için hazırlanıyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de sorumluluk alanı olan İzmir ve Manisa'da çalışma yürütüyor. Ekipler, kesilmesi gereken ağaçların kesimini yapıyor. Alevlerden az zararla kurtularak yaşamlarını sürdürebilecek ağaçlarIı tespit ediyor.

Ağaçların ekonomik değerinin düşmemesi için ağaç kesimi, zararlı böcekler ağaca ulaşmadan tamamlanmaya çalışılıyor. Ağaç kesimi tamamlanan bölgelerde toprak üstü temizlenerek, toprak, dikim için hazırlanıyor. Dozerlerle örtü temizleme yapılıyor, ardından dikim terasları oluşturuluyor. Bu teraslara fidan dikim sezonunun başlangıcı olan kasım ayında ilk fidanlar dikilecek.

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, bu yıl siyaha bürünen alanlara 6 milyon fidan dikileceğini açıkladı. Yanan her ormanlık alanın yeniden ağaçlandırıldığını vurgulayan Derince, yapılaşma iddialarını da yalanladı. "Yanan sahada yapılaşma söz konusu olamaz. Bir karış orman toprağı yapılaşmaya açılmaz." dedi.

ulusal.com.tr

Muğla'da ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen 3 kişi tutuklandı Yurt Mersin'de yavru köpeği kurtarma operasyonu Yurt Antalya'da falezlerden düşen kişi ağır yaralandı Yurt Şanlıurfa'da çöken toprak ve kaya yığınının altında kalan yavru köpek kurtarıldı Yurt