Kaçakçı katırları için yeni uygulama

PKK'nın silah geçişlerinde kullandığı kaçakçı katırlarına karşı yeni tedbirler alındı. El konulan kaçakçı katırları bundan böyle önce karantinaya alınacak. Sağlıklı çıkan katırlar ya satılacak ya da kamu kuruluşları ile vakıf ve derneklere tahsis edilecek.

Abone ol

PKK'nın silah geçişlerinde kullandığı kaçakçı katırlarının telef edilmesi tartışmalara neden olmuştu. Yakalanan katırların bundan böyle ya satılması, ya da kamu kurumlarında istihdam edilmesi kararlaştırıldı.

Kararı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aldı. “Kaçak eşya taşımasında yük hayvanı olarak kullanılması” nedeniyle el konulan katırlarla ilgili genelgede değişiklik yapıldı. Buna göre; katırlar için bundan böle sınır illerinde karantina bölgeleri oluşturulacak. Katırlar 21 gün süreyle karantinada tutulacak. Bu sürede hayvanların masrafları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Laboratuvar testlerinden geçecek olan katırların sağlık durumları kontrol edilecek. Eğer katır sağlıksız çıkarsa öldürülecek.

Hastalık bulunmayan katırlar ise Gümrük Kanunu’ndaki tasfiye yollarıyla elden çıkarılacak. Yani ya ihale yoluyla satılacak, ya da kamu kuruluşları ile vakıf ve derneklere tahsis edilecek.

ulusalkanal.com.tr

Tartışma yaratacak makale: Türkler rakiplere oy vererek Erdoğan'a karşı çıkmalı Gündem 29 Ekim’in Objektifinden Bir Psikolojik Savaş Karesi: 32 Puntoda “Savaşa Hayır” Gündem Gaziantep'te bombalı saldırı girişimi Gündem Sabahattin Önkibar yazdı: FETÖ-PKK şakşakçısı Emin Çölaşan! Gündem