Almanya'da Türk Halk Oyunları Yarışması yapıldı

Anadolu'nun 7 bölgesinin 7 rengi Almanya'da yapılan Avrupa Halk Oyunları Yarışması'nda buluştu. Almanya ve Avusturya'dan katılan 16 hal oyunları ekibi kıyasıya mücadele ettiği yarışmanın kriterleriyse, performans, kıyafet, koreografi, müzikle uyumu oldu.

Abone ol

Ege'den Doğu Anadolu'ya, Karadeniz'den Akdeniz'e Anadolu'nun 7 rengi 7'inci Avrupa Türk Halk Oyunları Yarışması'nda buluştu.

Almanya'da yapılan yarışmada horonlar tepildi, zeybek oynandı. Yarışmanın bu yıl ki sloganıysa Halk Oyunları Sevgi ve Barışın Mayasıdır oldu.

Almanya ve Avusturya'dan 16 halk oyunları ekibinin kıyasıya mücadele ettiği yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı

Halk Oyunları Yarışması'nda, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nundan, Hakan Evcimen, Pınar Karaca Doğan, Ali Özçelik, Fatma Kılıçaslan ve Ahmet Pehlivan jüri olarak görev yaptı.

Türkiye'nin değişik yörelerinden oyunların sergilendiği yarışmanın kriterleriyse, performans, kıyafet, koreografi ve müzikle uyumu oldu.

ulusalkanal.com.tr

Oya Aydoğan'a veda Kültür Sanat Oya Aydoğan'a veda Kültür Sanat Bakan Müezzinoğlu'ndan 'Oya Aydoğan' açıklaması Kültür Sanat Bakan Müezzinoğlu'ndan 'Oya Aydoğan' açıklaması Kültür Sanat