Pompeo’dan çelişkili açıklamalar

Pandeminin merkez üssü ABD’de ölü sayısı 75 bin sınırında. Kovid-19 vaka sayısı da 1 milyon 263 bini geçti. ABD iç siyasetinde ana gündem ise Çin Halk Cumhuriyeti. Haftalardır “virüs Çin’deki laboratuardan dünyaya yayıldı” diyen Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu kez “tam olarak net değil” ifadesini kullandı.

Abone ol

Koronavirüs salgını ABD’de Başkanlık seçim sürecinde ülkeyi felç etmesi, Trump yönetimindeki çelişkileri de ortaya çıkardı. Virüsün Çin’deki laboratuardan dünyaya yayıldığına inanan ABD yönetiminden her gün farklı açıklamalar geliyor. Virüs konusunda Çin’i en net ifadelerle suçlayan ABD Dışişleri bakanı Mike Pompeo, bu kez farklı konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pompeo, hükümet yetkililerinin Çin konusunda farklı açıklamalarını değerlendirdi. Pompeo yapılan açıklamaların hepsinin doğru olabileceğini söyledi; “Virüsün Çin’deki laboratuardan çıktığı tam olarak net değil. Ama birçok delil mevcut. Her iki açıklama da doğru olabilir. Ben ve yönetimdeki yetkililer her ikisini de söyledik. Hepsi doğru.” dedi.

Ülkede koronavirüs salgının nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 75 bine yaklaştı. Vaka sayısı 1 milyon 263 bini aşarken kritik durumda olan hasta sayısı da 16 bin olarak güncellendi.

ABD'de yapılan bir ankete göre salgın, finansal olarak en çok Latinler ile siyahileri etkiledi. Virüsün mali etkileri ile ilgili bin 57 kişi üzerinde yapılan çalışma sonucunda, Hispanik Amerikalıların en çok zarar gören grup olduğu ortaya çıktı. İkinci sırada ise siyahi Amerikalılar yer aldı. İki grubun da salgın döneminde faturalarını ödemekte ciddi zorluk yaşadığı belirtildi.

ulusal.com.tr

İran: ABD'nin söz hakkı yok Dünya Dünya Turizm Örgütü: Koronavirüs nedeniyle uluslararası turist sayısı yüzde 78 düşebilir Dünya İran'da Kovid-19 salgını: 6 bin 486 ölü Dünya İspanya'da Kovid-19 salgını: 26 bin 70 ölü Dünya