Cumhuriyet gazetesinin skandal manşetine komutanlardan tepki

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyonlarda ağır darbe yiyen PKK, terörle mücadelede kararlılığı kırmak için karşı propogandayı yükseltti. Şehitleri kullanmaya çalışan PKK, "Askerler Saray için ölüyor" söylemini geliştirdi.

Cumhuriyet gazetesi de Orduya karşı psikolojik savaşın üssü haline geldi. Gazete “Ordu soruyor: Neden ölüyoruz?” başlığı ile çıktı. F-Tipine yakınlığıyla bilinen Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş’tan alınan demece dayandırılan habere emekli komutanlar sert tepki gösterdi. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, askelerin terörle mücadeleden değil, PKK'nın açılım sürecinde hakimiyet elde etmesinden rahatsız olduğunu vurguladı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Sekreteri Emekli Albay Rafet Yavuz da "ordunun savaşmak istememesi gibi bir şey söz konusu olamaz" dedi.

PKK, TSK'nın operasyonları ile ağır darbe aldı, operasyonları zayıflatmak için, "askerler savaşmak istemiyor" söylemini geliştirdi. Son dönemde yaptığı yayınlarla operayonlara karşı çıkan Cumhuriyet gazetesi de aynı dili kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaşmak istemediğini, ordunun "neden ölüyoruz" diye sorguladığını iddia etti. Cumhuriyet'in bu haberi büyük tepki topladı.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, askerlerin terörle mücadeleden değil, açılım sürecinden rahatsız olduğunu söyledi.

Korgeneral Pekin, Cumhuriyet gazetesine konuşan emekli askeri hakim Kardaş'ın siyasi kimliğine dikkat çekti.

Pekin, Cumhuriyet Gazetesinin TSK'ya karşı yürütülen propagandaya alet olmasını eleştirdi.

Cumhuriyet'in çizgisine tepi gösteren bir başka isim de Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Sekreteri Emekli Albay Rafet Yavuz'du.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

Cumhuriyet gazetesinin skandal manşetine...

CHP kabinede neden yer almadı? Gündem Şehit annesi: PKK'ya inat ayaktayım Gündem ''Türkeş parti sıfatını temsil edemez'' Gündem Selahattin Demirtaş: Erdoğan'a başkanlık, bize özerklik Gündem