İsrail geri adım attı

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı basmasının ardından, Kudüs'te gerilim tırmandı. İsrail geri adım attı, Başbakan Binyamin Netenyahu Mescid-i Aksa'nın statükosunun korunacağını açıkladı.

Abone ol

İsrail-Filistin gerilimi, yeniden tırmandı.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi, gözleri yeniden Kudüs'e çevirdi. Sosyal medyada, İsrail'e büyük tepki vardı. Birçok ülkede İsrail'in Mescid-i Aksa baskını protesto edildi.

Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki çatışmalar bugün de sürdü. Olaylarda 1 İsrail askeri ile 2 Filistinli yaralandı.

Tepkiler üzerine, İsrail geri adım attı. Başbakanı Binyamin Netenyahu, İsrail Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa'nın statükosunun değişmeyeceğini açıkladı.

Açıklamanın hemen ardından, İsrail Konut Bakanı Uri Ariel'in "Mescid-i Aksa'yı yıkacağız, yerine yerine Yahudi tapınağı inşa edileceğiz" sözleri tansiyonu daha da yükseltti. Başbakanlık Basın Danışmanlığından yapılan açıklamada, "Netanyahu'nun aksi görüş bildirenlerin görüşlerinin İsrail hükümetini değil kendilerini bağlayacağı" belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefonda görüştü. Abbas, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa ihlalleriyle ilgili Erdoğan'dan yardım istedi. Erdoğan da konuyla iligli Birleşmiş Mİlletler nezdinde girişim başlatacaklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu da bir bildiri yayınlayarak İsrail'i kınadı.

İsrail-Filistin arasındaki tansiyon hızla yükseldi. İsveç'in Filistin'i resmen tanıması, İngiltere, Fransa, İrlanda gibi Avrupa ülkelerinin de tanıma işareti vermesi üzerine FFilistin uluslararası arena güç kazanmıştı. İsrail'in adımı gecikmemiş, Kudüs'ün doğusuna 500 yeni konut inşası için ruhsat vermişti. Kudüs'e yeni yerleşim inşası, tepkilere neden olmuş, Avrupa Birliği ve Amerika kararın geri alınmasını istemişti. İsrail'in son hamlesi ise Mescid-i Aksa baskını oldu.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal’ın ortaya çıkardığı belge Balyoz davasında ana savunma delili oldu Gündem YÖK Başkanı görevden alındı! Ama... Gündem 3. Havalimanı taşınıyor mu? Gündem Ak Saray Avrupa basınında Gündem