İşte F-Tipi'ni bekleyen 2 soru

Gözaltına alınan F-tipi polis şefleri, sorgu odasında iki kritik soruyla karşılaşacak. Fethullahçı müdürlere, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sahte isimle neden dinledikleri ve MİT'in internet erişim hattını neden takip ettikleri sorulacak.

Abone ol

Müdürlerin de aralarında yer aldığı 115 polise yönelik F-Tipi örgüt operasyonunda, iki konu üzerinde önemle durulduğu ortaya çıktı.

Casuslukla suçlanan polislere özellikle MİT'e yönelik çalışmaları sorulacak. Ana başlıklar ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın telefonlarının sahte isimle dinlenmesi ve MİT'in internet erişim hattını takip edilmesi olacak.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, soruların en önemli muhatabı gözaltındaki eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse.

Atatyün ve Köse'nin yürüttüğü "Selam Tevhid Örgütü" soruşturması kapsamında ilginç bulgulara ulaşıldı.

2010 yılında başlatılan soruştumada, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın telefonlarının Emin Kod adı altında dinlendiği tespit edildi. Polis, Fidan’ın telefon konuşmaları yazılı hale getirdi, Selam Tevhid soruşturma dosyasına koydu.

Soruşturma kapsamında dinlenen telefonların izini süren polis, ilginç bir izleme kararını daha tespit etti. Bu da, MİT Müsteşarlığı’nın internet hattıydı. MİT'in güvenlik gerekçesiyle kurum ismiyle kayıt altında tutulmayan internet erişim hattı da, Selam Tevhid soruşturması kapsamında izlenmişti.

F-Tipi polis müdürlerine bu iki konunun sorulacağı öğrenildi.

Selam Tevhid soruşturması kapsamında telefon dinleme kararı alınanlardan birinin de TÜBİTAK’ta görevli, tüm kriptolu işlemlerin başındaki isim olduğu saptandı. Gözaltındakilere bu kişinin ne amaçla dinlediği de sorulacak.

ulusalkanal.com.tr

Ramazan Akyürek dosyada mı? Gündem Alarmlar Kapalıçarşı için çalıyor! Gündem Niçin 'Hepimiz Ermeniyiz' diye yürümüşlerdi Gündem F-Tipi operasyonda sıcak gelişme Gündem