Çin: ABD ile savaş artık bir olasılık

Çinli bir üst düzey askeri yetkili, Donald Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın "sadece bir slogan değil" ve "pratik bir gerçek" haline geldiğini açıkladı.

Abone ol

Çin, Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın artık bir olasılık haline geldiğini belirtti. Açıklamalar, ABD'nin yeni yönetiminin Çin'e yönelik agresif söylemlerine yanıt olarak “Çin Halk Kurtuluş Ordusu”nun internet sitesinde yayımlandı.

South China Morning Post gazetesinde yer alan, Savunma Seferberliği Komisyonu’ndan bir üst düzey yetkilinin açıklamalarına göre, ’Trump’ın başkanlık döneminde çıkabilecek bir savaş” gibi sözler artık bir slogan değil, gerçeklik haline geldi.

Yetkili ayrıca, gergin günler geçiren Güney ve Doğu Çin Denizi’nde askeri konuşlandırmalar yapılması ve bir diğer bölgesel sıcak nokta olan Kore Yarımadası’nı korumak için bir füze savunma sistemi geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Yetkili, ABD'nin Asya-Pasifik bölgesindeki stratejisini de gözden geçirmesi gerektiğini söyledi./Çin

Belçika'da 81 mülteciye gözaltı Dünya Kanada'da camiye yapılan saldırıya tepkiler Dünya Fransa Sosyalist Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Benoit Hamon oldu Dünya Almanya’da bir bağ evinde 6 ceset bulundu Dünya