Öcalan'a MİT telefonu

“Abdullah Öcalan, İmralı’ya gelen MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kendisine verdiği telefonu kullandı. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a WhatsApp programı üzerinden mesaj gönderdi.” Taraf gazetesinde yer alan bu iddiaya göre olayın duyulması krize neden oldu.

Abone ol

Abdullah Öcalan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a "eylemleri durdurun mesajını" MİT'in sağladığı cep telefonuyla ilettiği iddia edildi.

Taraf gazetesinin iddiasına göre, PKK’nın eylemleri sürdürmesi üzerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan İmralı’ya gitti.

Abdullah Öcalan ile Fidan, “eylemleri durdurmak” üzere bir anlaşmaya vardı. Hemen ardından Fidan’ın yanında gelen bir avukatın telefonu Öcalan’a verildi.

Öcalan, WhatsApp üzerinden Demirtaş’la yazışmaya başladı ve “tansiyonu düşürün” mesajı da bu şekilde iletildi.

Ancak, gizli kalması gereken bu bilgi Demirtaş tarafından açık edildi. Demirtaş basın açıklamasında, “Öcalan’la mesajlaştık” demesiyle ağır cezalık bir suçu ifşaa etmiş oldu. Bunun üzerine hükümet tarafından durumun düzeltilmesi istendi.

Ve medyaya yönelik bir algı operasyonu başlatıldı. Önce Hakan Fidan’ın ABD’de olduğu bilgisi servis edildi. Ardından da haberleşmenin mektup aracılığıyla yapıldığı bilgisi yayıldı.

Adalet Bakanlığı da, Öcalan’ın cep telefonu olmadığı yönünde gazetecilere açıklama yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Ala bilançoyu açıkladı Gündem Sınırda son durum Gündem ''Erdoğan'ın çok övündüğü barış süreci hızla çöküyor'' Gündem ''Türk Devleti, Öcalan'a böyle yalvardı'' Gündem