Komşu'da para kalmadı

Mali krizle mücadele eden Yunanistan, Avrupa Birliği üyelerine çağrı yaptı. Yunan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, üye ülkelerin borçlar ile ilgili bir düzenleme yapmamaları durumunda IMF'ye ödeyecek paralarının kalmadığını söyledi.

Abone ol

Mali krizle mücadele eden Yunanistan, Avrupa Birliği üyelerine çağrı yaptı. Yunan İçişleri BakanıNikos Vuçis, üye ülkelerin borçlar ile ilgili bir düzenleme yapmamaları durumunda IMF'ye ödeyecek paralarının kalmadığını söyledi.

AB Maliye Bakanları toplantısından beklediği krediyi alamayan Yunanistan'da mali krizin boyutları gün geçtikçe artıyor.

Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, Avrupa Birliği ülkelerinin borçlarla ilgili yeni düzenleme yapmalarını aksi takdirde Haziran da IMF'ye olan borçlarını ödeyemeceğini söyledi.

Vuçis katıldığı bir televizyon programında, Yunanistan'ın 19 Haziran'a kadar IMF'ye 1,6 milyar avro geri ödeme yapması gerektiğini ancak devletin kasasında bu kadar para bulunmadığını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras ise bu konuda kreditörlerin taviz vermesi gerektiğini ifade etti.

Yunanistan'nın IMF'den 5 yıldır aldığı borç yaklaşık 450 milyon avroyu.

Yunanistan daha önce de hastanelere gerekli finansman sağlanamaması durumunda ülkedeki sağlık hizmetlerinin durma noktasına gelebileceğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Japonya'da şiddetli deprem Dünya Tunus'ta asker askere ateş açtı Dünya Peşmerge PKK çatışması! Dünya Ünlü matematikçi John Nash hayatını kaybetti Dünya