Din dersi saati artırıldı Osmanlıca dersi getirildi

Dördüncü gününü geride bırakan Milli Eğitim Şurası'nda Komisyon sert tartışmalara sahne oldu. "Turizm ve Otelcilik Meslek liselerinde 'Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi' dersinin kaldırılması talebi önce reddedildi, öğleden sonra bir kez daha gündeme alınarak komisyondan geçti. Eğitim-İş komisyonu terk etti. Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir Sen, komisyonda reddedilen "karma eğitimin kaldırılması" talebini genel kurula getireceğinin sinyalini verdi.

Abone ol

19. Milli Eğitim Şurası 4'üncü gününde de sert tartışmalara sahne oldu.

Hükükete yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir sen Turizm Otelcilik Liselerinde okutulan "Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlama" dersinin kaldırılması istedi. Öneri komisyonda reddedildi. Ancak ne oldu ise öneri tekrar gündeme alındı.

Bunun üzerine Eğitim-İş komisyonu terk etti. Komisyon, 'Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi' dersinin kaldırılmasını kabul etti.

Din dersi ile ilgili yeni kararlar alındı. Zorunlu din dersini 1'inci sınıfa indiren Milli Eğitim Şurası; Liselerdeki din dersi saatini artırdı.

Eğitim Bir Sen'in önerisi ile Osmanlı Türkçesi'nin liselerde zorunlu ders olarak okutulması komisyonda kabul gördü.

Eğitim Bir Sen'in karma eğitim kaldırılsın talebi reddedildi. Ancak Sendika Genel Başkanı Ahmet Özer, taleplerinden vazgeçmedikleri ilan etti.

Karma eğitimin kaldırılması Şura Genel kurulu'na gelebilir. Komisyon kararları yarın Genel kurul'da oylanacak ve Milli eğitim Bakanlığı'na tavsiye olarak sunulacak.

ulusalkanal.com.tr

Tek çaresi: Erken tanı ve eğitim! Sağlık Fındık kabuğu kanser hastalarına şifa olacak! Sağlık Elektrikler kesikti, derse girmediler Sağlık 17 yıldır Otizmle savaşıyor Sağlık