Almanya dönüşü uçakta gazetecilere konuştu

Başbakan Erdoğan Almanya dönüşü uçakta gazetecilere konuştu, Okmeydanın'da yaşanan olaylarda "güvenlik zaafiyeti" olduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanı adayını Haziran ortasında açıklayacaklarını" belirten Erdoğan "Koç grubuna kin gütmem" dedi.

Abone ol

Başbakan ErdoğanAlmanya dönüşü uçakta gazetecilere konuştu, Okmeydanın'da yaşanan olaylarda "güvenlik zaafiyeti" olduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanı adayını Haziran ortasında açıklayacaklarını" belirten Erdoğan "Koç grubuna kin gütmem" dedi.

Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Köln kentindeki programın ardından yurda dönüşte gazetecilere konuştu. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Okmeydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "Son hadiselerde hayatını kaybeden iki gencimizin biri Alevi, diğeri değil. İkisinin de herhangi bir olaya karışmışlığı yok. Her iki gencimize de Allah’tan rahmet diliyorum. O bölge ne yazık ki, DHKP-C başta olmak üzere bazı örgütlerin bir kuluçka yuvası haline geldi. Maalesef bir güvenlik zaafiyeti var. Tabi gereği yapılacak." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP'nin adayını ilan edecekleri tarihi ileri attı.

"Cumhurbaşkanı adayımız için istişareleri henüz tamamlamadık. Almanya’daki STK’lar, "Bizimle istişare yapmayacak mısınız?" diye sordu. Onlarla da görüşeceğim. Türkiye’deki STK’ları da önümüzdeki haftadan itibaren ziyaret etmeye başlayacağım. "Adayımızı Mayıs sonu açıklarız" demiştik ama şu gelişmelerden sonra Haziran ortaları olabilir."

Başbakan bir süredir gerilim yaşadığı Koç Grubu'na "kin tutmayacağını" söyledi.

"Geçmişte Koç Grubu’nun birçok açılışına katıldım. Ama Gezi sürecinde bizi üzdüler. Tabii kabullenmiyorlar, "Biz bir şey yapmadık" diyorlar. Şimdi 500-600 milyon dolarlık bir yatırım yapmışlar. Benim, ülkemde yatırım yapacak bir gruba kin tutmam yanlış olur."

Erdoğan'ın diğer gündemi Merkez Bankası'nın faiz politikasıydı.

"Merkez Bankası’nın faiz politikalarını kesinlikle beğenmiyorum. Yükseltirken 5 puan birden, indirirken yarım puan! Bu faizle bir ülkede yatırım olabilir mi? Onların da kendisine çeki düzen vermesi lazım."

Başbakan Gülen örgütüyle ilgili de sert mesajlar verdi.

"Pensilvanya, bu işin, paralel yapının tam göbeğinde. Hangi taşı kaldırsan altında o çıkıyor. Yargıda ve güvenlikte kendilerini güçlü görüyorlar. Ama çözeceğiz. Bir takvimimiz var ama bu ilan edilecek bir takvim değil."

''Gazetecileri tehdit etmekten vazgeç'' Gündem Ethem Sarısülük davası ertelendi Gündem İşçiler o çağrıyı dinlemedi Gündem Profesörler de gözaltında Gündem