Toronto'da yüzlerce kişi Atatürk'ü andı

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyâletinin başkenti Toronto’da etkinliklerle anıldı.

Abone ol

Nursel Oran/Toronto

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Toronto Isabel Bader Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikle anıldı.

Kanada Türk Toplumu tarafından düzenlenen etkinliğe 500’ın kişi katıldı.

Ayşegül Kalkan tarafından takdimi yapılan anma günü programı, Büyük Önder Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, şehitlerimiz ve kahramanlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Turkish Society of Canada (Kanada Türk Toplumu) adına Cenk Sayın günün anlam ve önemini aktaran açılış konuşması gerçekleştirdi. Etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Toronto Konsolosu Murat Alakuşu da bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinliğin birinci bölümünde Kanada Türk Toplumu üyeleri “Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’e” adlı bir de sunum gerçekleştirdi.

İkinci bölümde ise sahneye Sunay Akın çıktı. Sunay Akın da “Esas Savaş Şimdi Başlıyor – Atatürk’ün Işığında Yeni Hikayelerle” adlı gösterisini izleyicileri için sahneledi.

Kanada Türk Toplumu öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Ankara Kitaplığı, Orhan Danış, Atelier Carlo, Nilüfer Çepoğlu, Birol Uzunmehmetoğlu ve çok sayıda kurum ve kişi de destek sundu.

Atatürk, Belçika’da da törenlerle anıldı Dünya Büyük önder Atatürk Güney Afrika’da da anıldı Dünya Sidney ve Canberra’da Atatürk anıldı Dünya İsviçre’de yaşayan Türkler Atatürk’e söz verdi 10.11.2016 Dünya