Facebook'taki 'resmileşti dikkat' yazısıyla ilgili Avukat Cengiz'den önemli uyarı

Son günlerde sosyal medyada "Resmileşti Dikkat" başlığıyla yayınlanan ve oldukça sık paylaşılan bir metin var. Metnin kişinin sosyal medya hesabında paylaşmasıyla tüm paylaşımlarının çarpıtılmasından veya sahte kişilerce kullanılmasından Facebook’un sorumlu olacağı belirtiliyor. Peki sosyal medyada virüs gibi yayılan bu paylaşımın resmiliği var mı? Uzmanına sorduk.

Abone ol

“ 'Resmileşti dikkat' sosyal medya hesabımdaki paylaşımlarımın çarpıtılması ya da sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan facebook sorumludur”. Son günlerde sosyal medyada bir virüs gibi yayılan ve hemen hemen her kullanıcının hesabında paylaştığı bu metin ne anlama geliyor?

Uzmanlar, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün genelgesi olduğu belirtilen ve Resmi Gazete’de yayınlandığı öne sürülen metnin hukuki bir dayanağının olmadığı görüşünde.

Ankara Barosu Bilişim Kurulu Başkanı Avukat Çağatay Cengiz, yurttaşları uyardı.

Haber: Çağla Atlı

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Üniversiteli gençlerden akıllı priz Bilim ve Teknoloji Whatsapp kotanızı bitirebilir Bilim ve Teknoloji Kutuplardaki buzulların erimesiyle deniz seviyesi 3 cm yükseldi Bilim ve Teknoloji Titanik'in sonu olan buzdağı en az 100 bin yaşında Bilim ve Teknoloji