MİZO’dan Milas TMO’nun kiralanmasına sert tepki

Muğla Milas’ta bulunan, Toprak Mahsulleri Ofisi bir yap-sat firmasına özelleştirme kapsamında 19 yıllığına kiralandı. Yaklaşık 30 yıldır hizmet veren ofisin kiralandığı haberini AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir doğruladı. Gerekçe olarak da tesisin atıl durumda olduğunu söyledi. Ofisin çiftçinin sigortası olduğunu ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise herkese tesise sahip çıkma çağrısı yaptı.

Abone ol

Çiftçinin sigortası 19 yıllığına kiralandı. Gerekçe olarak tesisin atıl durumda olduğu öne sürüldü.

Muğla bölgesinde sadece Milas’ta bulunan, yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Milas Toprak Mahsulleri Ofisi ,bir yap-sat firmasına, özelleştirme kapsamında 19 yıllığına kiralandı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir, özelleştirme kapsamında ofisin 19 yıllığına kiraya verildiğini doğruladı. Gerekçe olarak da tesisin atıl durumda olduğunu söyledi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve üreticiler çiftçinin tamamen tüccara teslim edildiğini ve çiftçinin artık üretmekten vazgeçeceğini ifade etti:

- Üreticinin sigortası olan, üstelik Sayın Cumhurbaşkanının tüm yurttaki TMO’lara üreticinin malını alın talimatına rağmen ilçedeki ofisin kiraya verilmesi demek, üreticiyi tüccara teslim etmek demektir. Böyle bir uygulamaya şiddetle karşı çıkıyoruz. Derhal bu düşünceden vazgeçilmeli.

Atıcı, TMO’nun bölge çiftçisine önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı:

- Ancak son 5-6 yıldır TMO, bu uygulamayı gevşetti. Ortaya atıl bir görünüm çıktı. Buna rağmen Muğla’daki tek ofis olması nedeniyle çiftçinin sigortası görevini üstleniyordu. Kimi zaman taban fiyatını açıklamayan veya geç açıklayan TMO, piyasayı tam anlamıyla tüccara bırakmıyordu. Çiftçi, ürettiği ürünü açıklanan fiyattan ofise veriyordu.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına tesise sahip çıkma çağrısı yaptı:

- Bu ülkenin çiftçisine, hayvan yetiştiricisine ihtiyacı var. Biz, şartlar ne olursa olsun üretmekten vazgeçemeyiz. Bu durumda çiftçiye ve her alandaki üreticiye sahip çıkılması gerekir. Maalesef tarımsal desteklemelerde zamanında yapılmıyor. Yapılsa da çiftçinin derdine derman olacak boyutta değil. Geçen yıl 100 lira olan gübre bu sene 300 lira civarında, keza tohum öyle, mazot öyle, zirai ilaç fiyatları geçen yıla göre yüzde 100-200 artmış durumda. Şimdi bu rakamlarla çiftçiden nasıl üretmesi beklenir?

Bir açıklama da üretim ekonomisini savunan Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Emre Aykın, kiralamanın kabul edilemez olduğunu ifade etti:

- Üretim devriminin koşullarını yaşamaktayız ve böyle bir dönemde çiftçimiz borç içinde iken tarım işçileri üretmek için destek ve ekonomik çıkış yolları ararken Toprak Mahsulleri Ofisi gibi çiftçinin kalesi olan bir kamusal teşkilatlanmanın özelleştirilmesi kabul edilemez. Ülkemiz özelleştirmelerin bedelini ağır şekilde ödemiştir. Türkiye’nin çıkış yolu kamuculuk ve üretim devriminden geçmektedir.

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer: ''PKK'nın bitirilmesi için Suriye ile anlaşılmalı'' Gündem AK Parti'de seçim tartışması Gündem ABD Türkiye'nin harekatına karşı Gündem Bugün Mevlid Kandili mi? Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi gün? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? Gündem