ABD, Mısır, İran ve Yunanistan orduları koronavirüs ölümleriyle sarsıldı

Kovid-19 salgını ülkelerin ordularını tehdit ediyor. ABD, Mısır, İran ve Yunanistan orduları koronavirüs ölümleriyle sarsıldı. ABD Ordusu salgından en fazla etkilenen silahlı kuvvetler oldu. ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki toplam vaka sayısı 415’e yükseldi. 2 bin 600 asker de karantinaya alındı.

Abone ol

Ülkelerin orduları da, Kovid-19 salgınıyla mücadele ediyor.

ABD ordusu en fazla vaka sayısıyla başı çekerken, İtalya, İran, Mısır ve Yunanistan orduları karantina önlemleri aldı.

ABD’de 415 askeri personele virüs bulaştı. 2 bin 600 asker karantina altında.

Üst rütbeli en fazla vaka İtalya’da görüldü. 9 korgeneral karantinaya alındı.

İran, Mısır ve Yunanistan ordularında ölümler yaşanıyor. Yunan Ordusunda görevli bir astsubay 26 Martta salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Polonya ve Filipinler Genelkurmay Başkanları’nın testleri pozitif çıktı. Salgın NATO’nun Belçika’daki karargâhını da etkiledi.

İngiliz Kraliyet Ordusunda ilk vaka Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Agrotur Üssü’nde çıktı. Üste görev yapan 3 İngiliz askerde Kovid-19 tespit edildi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri’nde görevli bir Tümgeneral, İran’da da Devrim Muhafızları Ordusu üst düzey komutanı Hüseyin Asadollahi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İsrail ordusunda 27 Mart itibariyle 23 virüs vakası teşhis edildi, Ermenistan’da ise üç askerin testleri pozitif çıkınca 32 personel karantinaya alındı.

ulusal.com.tr

KKTC'de Kovid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu karantinaya girdi Dünya İsrail'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi Dünya İspanya'da Kovid-19 vakalarında ölü sayısı 7 bini aştı Dünya