Kerry: Putin ve Lavrov ile görüşeceğim

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 15 Aralık Salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye ve Ukrayna’daki durumu görüşmek üzere bir araya geleceğini söyledi.

Kerry, daha önce de gelecek hafta Rusya’yı ziyaret etmeyi planladığını açıklamıştı. Kerry’nin ziyaret planının, 18 Aralık'ta New York'ta düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmeleri öncesine denk gelmesi dikkat çekiyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Kerry'nin Rusya'yı ziyaret edeceğini bildiren bir tweet attı.

PUTİN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ BELİRSİZ

Putin'in 15 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği yönünde haberler basına yansımıştı. Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi öncesinde geçen ay Antalya'daki G-20 Zirvesi'nde biraraya gelen Putin ve Erdoğan'ın, 15 Aralık'ta Rusya'da düzenlenmesi planlanan Türkiye ve Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısında görüşme kararı aldıkları belirtilmişti. Bu görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor. (sputnik)

Esad: IŞİD’in can damarı Türkiye Dünya ABD'li Szubin: IŞİD petrolünde kilit konu Türkiye sınırının kapatılması Dünya Rusya'dan Irak açıklaması Dünya İran'dan doğalgaz açıklaması Dünya