Dericiler hedef büyüttü

Türkiye özellikle kürk ve süet üretiminde dünyada rakipsiz. İlk 10 ayda 1,4 milyar dolar ihracat yapan deri sektörü, 2018 için hedef büyüttü. 150 ülkeye en az 1,8 milyar dolar ihracat planlanıyor.

Abone ol

Türkiye, deri ihracatında hedef büyüttü. 2018 hedefi; 1,8 milyar dolar.

2017 yılı sektör açısından oldukça başarılı geçti. İlk 10 ayda deri ve türevlerinden yapılan ürünler 150 ülkeye ihracat edildi. Bu ihracattan ülkemiz 1,4 milyar dolar kazandı.

Türkiye ve Rusya arasındaki düzelen ilişkiler sektöre de olumlu yansıdı. Deri ihracatçıları Rusya pazarına 134 milyon dolarlık ürün sattı.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak, Türkiye'nin deri sektöründeki başarısını anlattı.

Türkiye'de konfeksiyon üretiminde İstanbul, ayakkabıda Gaziantep, İstanbul ve Şanlıurfa, yarı mamul ürünlerde de Çorlu, Uşak, İzmir ve Gerede öne çıkıyor.

ulusal.com.tr

Metal fırtınada kritik süreç! "Sonuç alamazsak sokağa çıkarız" Ekonomi Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Üyesi Mehmet Akkaya'dan taşeron düzenlemesi açıklaması Ekonomi İTO'nun internet sitesi çöktü Ekonomi Sigaraya, internete ve ev kiralarına zam Ekonomi