YPG sözcüsü: Amacımız Kürdistan!

PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG sözcüsü Polat Can, “Bizim asıl amacımız bağımsız bir Kürdistan” dedi. Amerika’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteklerine göre hareket etmeyeceğini belirten Can “Amerika’nın Suriye ve Irak’ta projeleri var. Çıkarlarımız kesişiyor” diye konuştu.

Abone ol

Medyada “PYD, PKK’dan ayrı” algısı yaratılmaya çalışılırken, örgütün silahlı kanadı YPG’nin sözcüsü Polat Can “ Amacımız Bağımsız Kürdistan” diye konuştu.

ANF’ye konuşan Can, Suriye’de ulaşmak istedikleri hedefi açıkladı.

"Bizim Asıl amacımız bağımsız bir Kürdistan ve demokratik bir Suriye. Koalisyon ülkeleri ile Amerika ile sağlam bir ilişkimiz var ve bu ilişkinin daha da sağlamlaşmasını istiyoruz"

Amerika’nın Suriye ve Irak’ta projelerinin olduğunu söyleyen Can, ABD ile çıkarlarının örtüştüğünü vurguladı.

"ABD’nin bugün Suriye’de ve Irak’ta projeleri var. Bizim ve Amerika’nın ve koalisyonun çıkarları kesişiyor ve arada yakınlaşma doğuyor"

YPG sözcüsü Can görüştükleri ABD’li yetkililerin kendilerine "Türkiye önemsemeyin" mesajını verdiğini ifade etti.

"Amerika Erdoğan’ın oğlu değil ki Erdoğan’ın isteklerine göre hareket etsin. Amerika olaylara daha gerçekçi yaklaşıyor ve ona göre siyasetini belirliyor. Amerikalı yetkililer ile konuştuğumuz konulardan biri de Türkiye ve bazı diğer çevre ülke faktörlerini pek önemsememek."

Polat ayrıca bir sonraki sefer için ABD’nin kendi silahlarını YPG’ye ulaştırmasını beklediklerini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

"Mısır'ın Ölüm kalım savaşı başladı" Dünya Asya'da birlik için ilk imzalar atıldı! Dünya "Evet, destekliyoruz" Dünya Putin'den Amerika'ya sert mesaj! Dünya