Suriye ordusu teröre karşı dört bir yandan taarruza geçti

Suriye Ordusu son iki haftada dört bir yandan taarruza geçti. Hama, Şam kırsalı ve ülkenin güneyindeki operasyonları takiben, Humus kentini teröristlerden arındırmak için düğmeye basıldı. Rusya’nın hava gücü İran’ın da kurmaylık desteğiyle ilerleyen Suriye Ordusu’nun önümüzdeki günlerde Halep’te büyük bir operasyon yapacağı belirtiliyor.

Abone ol

Suriye Ordusu Batı destekli teröre karşı dört koldan kara harekatına başladı. Hizbullah milislerinin de desteklediği Suriye Ordusu son iki haftada Hama kırsalı Şam kırsalı ve ülkenin güneyindeki operasyonları takiben Humus’ta da atağa geçti.

Rusya ve İran’ın desteğiyle ilerleyen Suriye Ordusu, Halep ve Şam arasındaki bağlantıyı sağlayan Humus’ta önemli ilerlemeler kaydetti. Suriye Ordusu’na havadan destek veren Rus uçakları son yirmidört saatte ülke genelinde 33 sorti yaparak teröristleri vurdu. Rus uçakları Özgür Suriye Ordusu mevzilerini de hedef aldı. İdlib’teki ÖSO karargahını vurdu.

Humus’un kuzeyinde ilerleyen Suriye Ordusu’nun hedefi önce Hama’yı sonra da İdlib’i Fetih Ordusu’nun elinden almak. Aşamalı planın asıl hedefi ise Halep. Suriye Ordusu’nun Hama ve Humus operasyonlarını takiben önümüzdeki günlerde Halep’te büyük bir operasyona hazırlandığı belirtiliyor.

Öte yandan Hizbullah’ın karadan desteklediği Suriye Ordusu’na Kübalı seçkin askeri birliklerin de katıldığı iddia edildi. ABD'de yayın yapan Fox News televizyonunu, Küba ordusunda özel kuvvetler birliğine bağlı bir grup askerin, takviye güç sağlayabilmek için Suriye'ye gittiğini öne sürdü.

Operasyonlar son hız devam ederken başkent Şam’da diplomasi trafiği de devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, İran Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alauddin Brojerdi ve ona eşlik eden heyeti kabul etti. Görüşmede teröre karşı Suriye Rusya İran Irak ittifakı ve sonuçları ele alındı

ulusalkanal.com.tr

ABD'den PYD açıklaması Dünya İran Devrim Muhafızları doğruladı Dünya ABD Dışişleri Bakanlığı, “Dünya Dini Özgürlükler” raporunu yayımladı Dünya ABD Kamerun'a asker yolluyor! Dünya