Saldırılar durduruldu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de "Kararlılık Fırtınası" adını verdikleri hava saldırılarını durdurdu

Abone ol

26 Mart'tan bu yana Yemen'e 2 bin 145 hava saldırısı düzenlendi. Koalisyon sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri kara operasyonu sinyali verdi. Asiri, "Koalisyon Husi militanlarının Yemen içinde operasyon icra etmelerini engelleyecek" dedi. Husiler ise koalisyonun strateji değiştirmek zorunda kaldığını belirterek zafer ilan etti.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun 26 Mart’ta Yemen’de başlattığı saldırı sona erdi.

Koalisyonun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, koalisyon uçaklarının Yemen’e toplam 2 bin 145 hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Asiri, kara herakatının sinyalini de "Koalisyon Husi militanların Yemen içinde operasyon icra etmelerini engelleyecek" sözleriyle verdi.

Suudi Arabistan’ın bir aydır devam eden hava saldırılarına rağmen, stratejik Bab’ül Mendep Boğazı ve Aden bölgesinde ilerleyen Husiler ise zafer ilan etti. Husilerin üst düzey yöneticilerinden Seyfullah eş-Şami, "Yemen parçalanmadı. Suudiler stratejilerini değiştirmek zorunda kaldı" açıklaması yaptı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de "Zafere ulaşmamız kaçınılmazdır. Yakında bu krizden çıkıp Sana'ya döneceğiz ve Yemen'i bütün halkıyla yeniden inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre Kral Selman, Kara Kuvvetleri'nin en güçlü kollarından biri olan Ulusal Muhafız Birlikleri'nin, Yemen'de Husi Ensarullah hareketine karşı başlatılan operasyona katılmasını içeren kararname yayımladı. Ulusal Muhafızlar Bakanı Mitib Bin Abdulaziz, Kral Selman’ın emrine uyduklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Sınırda çatışma: 5 Ermenistan askeri öldü Dünya Irak'ta patlama Dünya Suudi Kralı kara birliklerine hazır ol emri verdi Dünya Kahire’de önemli toplantı Dünya