Numan Kurtulmuş’tan Firuzağa açıklaması

Abone ol

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş terörün büyük oranda sona erdirildiğini ve silahlı unsurların dışındaki alanlarda da sonunun getirileceğini söyledi.

Kurtulmuş, çıkması gereken önemli yasaların da Meclis tatile girmeden gündeme geleceğini belirtti.

Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

"TERÖR BÜYÜK ORANDA SONA ERDİRİLDİ"

Terör büyük oranda sona erdirildi. Bütün terörün bu anlamda ortadan kaldırılması gerekiyor. Sadece silahlı unsurlarının değil, insan kaçakçılığı gibi alanlara da müdahale edilecek. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Firuzağa'daki olaylar içinse "Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür" dedi.

"BÜTÜN YÖNLERİYLE DEVAM EDEN BİR MÜCADELE"

Her Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye'nin en önemli konusu olduğu için bu konuşuluyor. Terörle mücadele sadece silahlı bir mücadeleden ibaret değil, bütün yönleriyle devam eden bir mücadeledir.

"TBMM KAPANMADAN YASAL DEĞİŞİKLİKLER GÜNDEME GELEBİLİR"

Türkiye kendi güvenliğini oluşturmak için kendisine tehdit olan herkese karşı önlemini alır. Üst düzey yöneticiler de etkisiz hale getirildi. Çok sayıda terörle ilişkili olduğu tespit edilmiş Belediye Başkanı hakkında gözaltı kararı alındı. Yeni yasal düzenlemeler gerekebilir. Örgüte maddi desteğe seyirci kalınamaz. TBMM kapanmadan bu yasal değişiklikler gündeme gelebilir.

"KİMSE MÜSLÜMAN AHALİYE HAKARET ETMEYE KALKMASIN"

Bu tam bir IŞİD kafasıdır. Türkiye'ye yakışmayan bir saldırı olduğunu ifade etmek isterim ancak bu saldırı üzerinden bahane ederek kimse de islami değerlere, Müslüman ahaliye hakaret etmeye kalkmasın.

ulusalkanal.com.tr

TSK'nın terör örgütüne yönelik operasyonları kırsalda yoğunlaşacak Gündem Kırmızı bültenle aranan PKK'lı Mikail Almış, Bulgaristan'da tutuklandı Gündem F tipi örgütün, pilotları "uçamaz" raporu ile tasfiye ettiği ortaya çıktı Gündem HDP'liler hakkında hazırlanan 30 fezleke daha savcılığa iletildi Gündem