Öğretmene soruşturmaya Eğitim-İş'ten tepki

Antalya'da bir meslek lisesi öğrencilerinin sınıfta uyuduğu anı cep telefonuyla görüntüleyen tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı hakkında Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün savcılığa suç duyurusunda bulunması, tepkilere neden oldu. Eğitim-İş Antalya Şubesi eğitim sisteminin geldiği noktayı, bir fotoğrafta özetleyen Kancı hakkında inceleme başlatılmasına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Antalya'da bir meslek lisesi öğrencilerinin sınıfta uyuduğu anı cep telefonuyla görüntüleyen tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı hakkında Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün savcılığa suç duyurusunda bulunması, tepkilere neden oldu. Eğitim-İş Antalya Şubesi eğitim sisteminin geldiği noktayı, bir fotoğrafta özetleyen Kancı hakkında inceleme başlatılmasına sert tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın eğitim çalışanlarının yanında olmak yerine 'iktidarın adamı' olmayı tercih ettiğini belirten Şube Başkanı Mehmet Balık, olayı değerlendirirken kullandığı dil sebebiyle kınadığı Milli Eğitim Müdürü'nü, öğretmenlere sahip çıkmaya ve yanında olmaya çağırdı.

Milli Eğitim Müdürü Siyasi İktidarın Adamı Olmayı Seçti

Konyaaltı Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi 11. sınıf öğrencilerinin sınıfta uyuduğu anı cep telefonuyla görüntüleyen Kancı'nın, çektiği fotoğrafın kamuoyuna yansıması sonrasında Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü talimatıyla okul yönetimi tarafından konuya ilişkin inceleme başlatıldı. Bu incelemeye Eğitim-İş'ten sert tepki geldi. "Antalya'da 25 bin 500 öğretmen vardır. İnanın 25 bini de sahipsizdir" diye konuşan Balık, Milli Eğitim Müdürü Gülay'ın eğitim çalışanlarının yanında olmak yerine 'siyasi iktidarın adamı' olmayı seçtiğini söyledi. Müdür Gülay'ın eğitim çalışanlarının yanında hiç bir zaman durmadığını, 'haksız sürgün, veli tarafından darp edilen öğretmenler, AKP'li vekil ve Kepez sorumlusu bir bayanın girişimleri sonucu yaşanan sürgünler' gibi örneklerle açıklayan ve 'Milli Eğitim Müdürü tüm bunlar yaşanırken neredeydi?' diyerek tepkisini dile getiren Balık, Gülay'ı eğitim çalışanlarına sahip çıkmaya ve çalışanların yanında durmaya çağırdı.

Suçlu, Bu Sistemi Yaratan AKP'dir

Eğitimde sınav sisteminin ortadan kaldırılması, öğrencilerin başarılarına ve isteklerine göre okulları tercih edebilme yolunun açılması halinde eğitimin kalitesinin artacağını belirten Balık, "Bunu dile getirmeyi amaçlamıştık ama olay sanki tarih öğretmeni Hilmi Kancı ders işlemiyor, derste öğrencilerin uyumasına izin veriyor haline dönüştürülmek isteniyor. Burada suçlu Hilmi bey yada o sınıftaki öğrenciler değil, sistemi oluşturan AKP iktidarıdır. Ve sistemin yerelde uygulayıcısı olan Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul yöneticileridir" diye konuştu. Olayın yaşandığı sınıfla ilgili Kancı'nın Mart ve Nisan aylarında sınıftaki sorunların takip edilmesi talepli dilekçeyi Okul Yönetimine verdiğini hatırlatan Balık, dilekçe başvurusunun sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Müdüre Sarf Ettiği Sözcükler Sebebiyle Kınama

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay'ın konu ile yaptığı açıklamada öğretmen Kancı'ya yönelik sarf ettiği 'onursuzca bir davranış sergiliyor' sözlerini sert dille eleştiren Balık, Milli Eğitim Müdürü'nü şiddetle kınadığını belirtti. Balık, "Hiç kimse bizim öğretmenimize, Türkiye Cumhuriyeti öğretmenine onursuzca davranışlar sergiliyor diyemez. 24 Kasım'da İl Milli Eğitim Müdürü emekli olan öğretmenlere teşekkür belgesi verecek. Acaba Hilmi Kancı'yı oraya davet ettiği zaman nasıl o belgeyi ona takdim edecek" ifadelerini kullandı.

Amaç Devletten Özele Geçiş

Eğitim sisteminin genel yapısıyla ilgili eleştirilerini de dile getiren Balık, sürece mevcut haliyle devam edilmesi halinde eğitimde başarının asla yakalanmayacağını vurguladı. Balık, şu anda devlet okullarında yapılamak istenenin, devlet okullarını ortadan kaldırarak, özel sektöre devredilmesi olduğunu kaydetti.

Eğitim İş Şube Başkanı Balık, Milli Eğitim Müdürü tarafından öğretmen Kancı'ya yapılan hakaretin yargıya taşınacağını bildirdi.

Kral Çıplak!

Tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı da yaşananlarla ilgili değerlendirme de bulundu. "35 yıllık öğretmenliğimden geriye dönüp baktığımda sadece onur ve gurur yıllarımı görüyorum. Ve bu 35 yıllık meslek hayatımı makamı ve unvanı ne olursa olsun, kimsenin talihsiz sözlerle lekelemeye hakkının ve haddinin olmadığına inanıyorum" diye konuşan Kancı, Milli Eğitim Müdürü Gülay'a şu sözlerle seslendi; "Osman Nuri bey, lütfen gözlüğünü tak, okullara iyi bak. Çünkü kral çıplaktır, çıplak."

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

THY uçağı pisti pas geçti Yurt Köylüler yolu kapattı Yurt HES'ler doğayı yok ediyor! Yurt Erdoğan'dan YAŞ kararları açıklaması Yurt