APO ile Erdoğan buluştu

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, uzun süredir ısrar ettiği ve yerel seçim için hazırlanan Halkların Demokratik Partisi ilk kongresini yaptı.

Abone ol

Batıdaki seçmene yönelik faaliyet yürütmesi beklenen ve PKK'ya yakın siyaset yürüten bazı yapılar da oluşumun içerisinde yer aldı. Ancak partinin kritik misyonu Abdullah Öcalan'la Başbakan Erdoğan'ı aynı zeminde buluşturması oldu.

Öcalan mesajında "devletle müzakere önemlidir" dedi. Açılım ortağı Başbakan Erdoğan da kongreye davet edilmişti. Başbakan davet için "teşekkür" etti, kongreye "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

Partinin Olağanüstü Kongresi Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı. Öcalan posterleri ve Bji Serok Apo solaganları salon adamgasını vurdu. BDP'den istifa eden Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel HDP'ye katıldı. İstanbul Bağımsız milletvekili Levent Tüzel de partideki yerini aldı.

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ve BDP milletvekilleri de salondaydı. HDP'nin kuruluşundan rahatsız olduğu bilinen Selahattin Demirtaş ise salona gelmedi. Demirtaş'ın bu gün Amerika yoılcusu olduğu duyuruldu.

Açılım rotasında kendisini konumlandıran HDP, Türkiye'nin batısında seçimlere girecek.

Öte yandan kongre devam ederken Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü rahatsızlandı. Salonda rahatsızlanan Kürkçü'nün kalp krizi geçirdiği öğrenildi. İstanbul Bağımsız milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hastaneye gelerek Kürkçü'yü ziyaret etti.

ulusalkanal.com.tr

Andımız'a para cezası Gündem Biber el yakıyor! Gündem TGB'den Bağış'a çifte protesto Gündem İktidar, RedHack'e karşı “Beyaz(AK) Hacker“ yetiştirecek! Gündem