Vatan Partisi'nden İran Büyükelçiliğine ziyaret: Fitnelere karşı birlik olacağız

Vatan Partisi, İran’ın Ankara Büyükelçiliğine destek ziyaretinde bulundu. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, emperyalizmin bölge ülkelerinin işbirliğini hedef aldığını söyledi. Ziyaretten dolayı teşekkür eden İran Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard da bölge ülkelerinin emperyalist saldırılara karşı bilinçlendiğini vurguladı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Enç, Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı ve MKK üyesi Yunus Soner, MKK üyesi Oktay Yıldırım ile Genel Sekreter Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Yusuf Tunçer'den oluşan parti heyeti İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Heyet Büyükelçi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard tarafından kabul edildi. İran tarafında siyasi müsteşarlar Seyed Rasoul Başiri Mousavi ve Jebrail Mohammadzade de görüşmede hazır bulundu.

Görüşmede Vatan Partisi Genel Sekreteri Reyhan şunları söyledi:

İran'da son dönemde yaşanan gelişmeler emperyalizm ve Siyonizm'in fitne girişimidir. Bu girişim, bölge ülkelerinin başarılı işbirliğini hedef almaktadır. Batı Asya ülkeleri Irak'ın kuzeyindeki İkinci İsrail referandumuna karşı ortak tavır almış ve başarı kazanmış, Suriye'deki krizin çözümü için Astana ve Soçi'de silah arkadaşlığına değin giden işbirliğini hayata geçirmiştir. Yine bölge ülkeleri ABD ve İsrail'in küstah Kudüs kararına karşı ortak tutum sergilemiş ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyaya önderlik etmiştir.

Bu manzara karşısında bölgesel bölücülük projeleri çökmeye başlayan emperyalizm ve Siyonizm, İran'ı ve bölge ülkelerini hedef almıştır. Ancak İran son derece köklü ve güçlü bir devlet geleneğine sahiptir. Bu nedenle bu fitne başarısızlığa mahkumdur.

İran'daki kışkırtma, İran'ın birliği ile püskürtülecektir. ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın kışkırtmalarına karşı birlik ve dayanışma duygularımızı iletmek istiyoruz.

Türkiye ve İran birçok ortak sorunla karşı karşıyadır. Bunlardan en önemlisi, ABD'nin silahlandırdığı PKK'nın Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef almasıdır. ABD'nin kurmak istediği sözde “Kürt” koridoru, bu ülkelerin işbirliği ile engellenecektir.

Vatan Partisi; İran, Batı Asya ve Avrasya ülkeleriyle dostluk ve işbirliğine son derece büyük önem vermektedir.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan'dan sonra söz alan İran Büyükelçisi Fard, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Ev alıp satan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Gündem Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Abdullah Gül ve kabine değişikliği açıklaması Gündem Yeni kimlik kartında sayı 16 milyona yaklaştı! Gündem Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası Gündem