Vatan Partisi Uşak İl Başkanı H. Öktem: Vatansız emek, emeksiz vatan olmaz!

Vatan Partisi Uşak İl Başkanlığı bugün Tiritoğlu Parkı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Mücadele günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Abone ol

Açıklamayı kendisi de Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışan, Vatan Partisi Uşak İl Başkanı Hasan Öktem yaptı.

Türk bayraklarıyla açıklamaya katılan Vatan Partililer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vatan ve emek mücadelesinde hayatını kaybeden şehitler adına saygı duruşunda bulunarak hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Basın açıklamasında, İstiklal Marşı ve Türk Bayrakları olmaksızın Uşak'ta 1 Mayıs kutlamalarını yapacak olan parti ve kitle örgütleri, AKP ve PKK ortaklığında yapılan, vatanı ve milleti bölmeyi hedef alan sözde çözüm sürecine hizmet ettikleri için eleştirildi.

İl Başkanı Öktem, "Vatansız emek, emeksiz vatan olmaz.Gülümseyen bir Türkiye için, emeğin en yüce değer kabul edildiği bir Türkiye için tüm Uşak halkını Vatan Partisi'ne oy vermeye davet ediyorum" dedi.

İŞTE AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Sayın basın emekçileri, değerli Uşak halkı, çok değerli katılımcılar,1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele gününüz kutlu olsun.

Uşak 1 Mayıs kutlamalarına gölge düşmüştür. Yıllardır yapılan ortak kutlama toplantıları ve hazırlık sürecine Vatan Partisi, TGB (Türkiye Gençlik Birliği) ve Eğitim-İş çağırılmamıştır. Türk-İş temsilciliğini yürüten Şeker-İş Sendikası çalışmaların, inisiyatifini Eğitim-Sen’e devretmiştir ve PKK-HDP-EMEP-ÖDP ile kutlama kararı almıştır ve ADD-CHP de bu bileşime dahil olmuştur. Vatansız emek, emeksiz vatan olmaz.

1 Mayıs’ta İstiklal Marşı’na karşı olan; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile iş hayatında yaşamını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşuna katılmayan PKK-HDP birlikteliğiyle yapılacak kutlamalar, Türkiyemizi AKP ile birlikte hazırlanan sözde çözüm sürecinin yansımasıdır ve Ulusalcı, Kemalist duruşun dışarıda tutulmasıdır. Bu karanlık ve bölücü ittifak dağıtılacaktır. Emek ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, emekçilerin olacaktır. Vatan Partisi olarak burada söz veriyoruz.

Sevgili Dostlar; AKP 13 yıldır uyguladığı ekonomi programı ile Türkiyemizdeki emekçilerin işyerlerine saldırmış ve Cumhuriyetin kazanımı olan işyerlerimizi satmıştır.

Dışa bağımlı ekonomi modeli ve kaynağı belli olmayan kara paralar ülkemizi işgal etmiş, bunun karşısında işçi ve sanayici zor durumlar yaşamaktadır. Uygulanan politikalar iş gücünü azaltmış ve işsiz sayısını yirmi milyona ulaştırmıştır.

Çalışan bir milyon insan taşeron işçiliğine sürülmüş, işçi kiralama ve sözleşmeli çalışmalarla güvensiz ve sendikasız çalışma koşulları yaratılmıştır.

Değerli Emekçiler;İş kazaları ve iş cinayetleri artmış yağma ve soygunlarla devlet zarara uğratılmıştır. Madenlerimiz tamamen güvensiz ve sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle çalışanların hayatlarını kaybetmesine neden olmuştur. Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madencimizi burada tekrar anıyor ve Allah’tan rahmet diliyoruz.

Değerli Kardeşlerim;Bizler yoksulluğa, açlığa, adaletsizliğe mahkûm değiliz. Ürünü para etmeyen çiftçi kardeşim, aracına mazot alamayan nakliyeci kardeşim, fabrikasında güvencesiz çalışan taşeron işçim, atanamayan, rotasyona uğrayan emekçi öğretmenim, üniversitelerinde bilim yapamayan, yönetimde söz verilmeyen değerli gençler, madende hayatını kaybederim korkusu yaşayan madencim, fabrikaları satılan 4-C’li ve sözleşmeli personel olarak çalışanlar, burada emek ve alın teriyle geçimini sağlayan tüm emekçi dostlarım:Bu yapılanların hiç birisi kader değil, tercihi siz yapıyorsunuz.

İktidar yaptığınız ve meclise gönderdiğiniz partilerin uygulamalarıyla bunların hepsini yaşıyorsunuz.

7 Haziran Milletvekili seçimlerinde tercihinizi yeniden yapacaksınız. İşinizi ve geleceğinizi şansa ve kadere terk etmeyin.

Vatan-Emek-Namus diyen Vatan Partisine oylarınızı verin.

Vatan Partisi,- Taşeron işçiliğe son verecek- Çalışma saatini haftada 40 saate düşürecek.- Üretim yapan tüm kesimlere parasal destek olacak.- Okullarda ücretsiz yemek verecek.- Asgari ücreti 1500 TL’nin altına düşürmeyecek.- Milletvekilliği maaşı 3 asgari ücretin toplam parasını geçemeyecek - Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılacak.- İşten çıkarılan ve taşeron işçilere kadro verilecek.- Özelleştirmelere son verilecek ve özelleştirilen kamu kurumları geri alınacak.- Kaçak ve göçmen işçiliğine son verilecek.- Kıdem tazminatında sınırlama kalkacak.

Değerli Dostlar;Gülümseyen bir Türkiye için, emeğin en yüce değer kabul edildiği bir Türkiye için, sözde soykırım yalanını çiğnemek ve 152 parça Ege adamıza sahip çıkmak için; birleşen ve üreten Türkiye için tüm Türkiye ve Uşak halkını Vatan Partisine oy vermeye çağırıyorum.

1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele gününüz kutlu olsun.

Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim.Vatan Partisi Uşak İl Başkanı Hasan Öktem

ulusalkanal.com.tr

Motoru yanan uçakla ilgili yeni gelişme! Gündem Antalya’da 1 Mayıs’ta Vatan Coşkusu Gündem Beşiktaş'ta polis müdahalesi başladı Gündem İstanbul emniyetinden gözaltı sayısı! Gündem