AKP ile PKK'nın üzerinde uzlaştığı ortak açıklama metni Kandil'e gönderildi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, AKP’nin birliği tehdit eden torba tasarısına karşı Ankara’da Genel Kurulu topladı. Genel Kurul sonuç bildirgesinde, AKP’nin cumhuriyet, emek ve laiklik düşmanlığına karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Abone ol

AKP iktidarı ile PKK arasındaki görüşmeler hız kazandı. AKP iktidarı "Türkiye'de silahsızlanma", Abdullah Öcalan da bunun için ortak açıklama metni istiyor. İşte bu metin hem Kandil'e hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

5 görüşme yapıldı hafta içi... İmralı-Ankara-Kandil hattındaki trafik bir anda hızlandı. AKP ile HDP arasında 3 günde 5 görüşme yapıldı.

Görüşmelerde AKP ile HDP'nin yapacağı ortak açıklama metni masaya yatırıldı. Metni Abdullah Öcalan hazırladı. 10 talebin yer aldığı metin üzerinde uzlaşı sağlandı.

AKP, PKK'nın Türkiye'de silahsızlanmasını istiyor.

PKK ise metnin Ortak açıklama ile kamuoyuna duyurulmasını istiyor. İşte AKP ve PKK'nın üzerinde uzlaştığı metin Kandil'e götürüldü. Kandil de onay verirse Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarlığı öncülüğünde AKP ve PKK tekrar masaya oturacak.

Gelişmeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yakından izliyor. Erdoğan' Öcalan'ın kaleme aldığı AKP ve PKK uzlaştığı ortak açıklama metnini önceden görmek istedi. Erdoğan ve Kandil'in onayı olursa ortak metin kamuoyuna okunacak.

Bu arada Kandil'dende de bir açıklama yapıldı. KCK yöneticisi Mustafa Karasu, sorun çözülmeden silah bırakma ve PKK'nın çekilmesinden söz konusu olmayacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu: 6 Ok'un altına güvercini de yerleştiririz Gündem Yaylalara yol döşenecek Gündem Davutoğlu'ndan tuhaf sözler Gündem Mustafa Mutlu ve okurları Huber Köşkü sahiline çıkarma yaptı Gündem