2018 Çif - Afrika işbirliği forumu

Çin, Afrika'ya 60 milyar dolarlık mali destek sağlayacak. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2018 Çin-Afrika İş Birliği Forumu'nda, "Yatırımlar için herhangi bir şart koşmadıklarını" belirti. Şi, Afrika Birliği'nin de Çin'de ofis açacağını duyurdu.

Abone ol

Çin'in Bir Kuşak Bir Yol projesi kapsamında başkent Pekin'de 2018 Çin-Afrika İş Birliği Forumu gerçekleşti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Afrika'ya 60 milyar dolarlık mali destek sağlayacaklarını söyledi.

Çin ve Afrikalı iş dünyasının bir araya geldiği toplantıda konuşan Şi, Afrika ülkelerinin Bir Kuşak Bir Yol projesine katılımını desteklediklerini belirtti.

Çin Devlet Başkanı Şi, Afrika'nın canlanmasını ve refahının artmasını desteklediklerini dile getirdi. "Çin, Afrika yatırımları için herhangi bir şart koşmuyor ve içişlerine müdahale etmiyor" dedi.

Afrika'ya yatırım yapan Çinli şirketlerin de yerel kültür ve geleneklere saygı duyması ve sosyal sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Afrika Birliği de, Çin'de ofis açacağını duyurdu.Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed'in ofisin resmi açılışını yapacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

İsrail'den İran ve Irak'a tehdit Dünya Yunanistan'da denizciler grevi uzattı Dünya Çin'e yapılan ev tekstili ihracatı 5 katına çıktı Dünya AB, ABD'yle et ithalatı müzakeresine hazırlanıyor Dünya