Ermenistan'dan provokasyon

Azerbaycan ordusu 3 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı. Son 3 günde kurtarılan köy sayısı 17 oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Topraklarımızın her bir karışını alana kadar ordumuz durmayacak” dedi. Sahada kaçan Ermenistan Ordusu, Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğündeki Nahçıvan Özerk bölgesine roketle saldırdı. Türkiye saldırıyı sert bir dille kınadı. Gelişmeler bölge ülkelerinde yakından takip ediliyor. İran, Karabağ’da çözüm için bölge ülkelerin katılımıyla Astana formatına benzer bir mekanizma kurulmasını önerdi.

Abone ol

Dağlık Karabağ’da Ermenistan güçlerine ağır darbe vuran Azerbaycan Ordusu, son 3 günde 17 köyü işgalden kurtardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, son olarak Hocavend ilinin Hırmancık, Akbulak ve Ahullu köylerini işgalcilerden temizlendiğini açıkladı.

Sahada sıcak çatışmadan kaçınan Ermenistan Ordusu, Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Ordubad iline roketli saldırı düzenledi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Nahçıvan'a yapılan saldırı, geçmişte imzalanan garantörlük antlaşması hükmünce Türkiye topraklarına da yapılmış sayılıyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırı sert bir dille kınandı. "Çatışmayı işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarının dışına yayma gayretinde olan Ermenistan bu tehlikeli provokasyonlardan derhal vazgeçmelidir" denildi.

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cephedeki son durumu Türk basınına değerlendirdi.

Ermenistan’ın terör örgütü PKK’dan destek aldığını belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı, öldürülenler arasında paralı askerlerin de bulunduğuna dikkat çekti.

Karabağ sorununun Türkiyesiz çözülemeyeceği vurgusunu yineleyen İlham Aliyev, Türkiye’nin gücünden rahatsızlık duyanların yalan haberlerle kampanya yürüttüklerini söyledi.

Karabağ’daki gelişmeler bölge ülkelerinde yakından takip ediliyor. İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammer Farazmand, bölge ülkelerinin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinin Karabağ’daki çıkarlarına karşı birleşmeleri gerektiğini söyledi.

Farazmand, ülkesinin Karabağ sorununun çözümüne yardımcı olmak için, İran, Türkiye ve Rusya’nın katılımıyla Astana formatına benzer bir mekanizma kurmayı önerdiğini belirtti.

ulusal.com.tr

İsrail'e sert uyarı: ''Derhal durdur!'' Dünya Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Fezail İbrahimli Ulusal Kanal'a konuştu: ''Paşinyan kimin evladıdır? Soros'un'' Dünya ABD'den S-400 açıklaması: "Test edilmesini en ağır biçimde kınıyoruz" Dünya Kırgızistan'da yönetim krizi sürüyor Dünya