Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıkladı! Tarih 1 mart

Dışişleri Bakanlığı, eğit-donat uygulamasının 1 Mart'ta başlayacağını açıkladı. Ancak Amerika'nın çekinceleri var. Amerikan Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper, Türkiye'nin IŞİD ile mücadeleye tam olarak katılacağına inanmadığını, çünkü Türkiye'nin PKK'yı IŞİD'den daha büyük bir tehlike olarak gördüğünü söyledi

Abone ol

Suriyeli muhaliflerin eğtiilip silahlandırılmasını içeren eğit-donat programı 1 Mart'ta başlıyor.

Eğitim nerede verileceği, kaç Amerikan askeri Türkiye'de görev yapacağı, hangi grupların eğitileceği belirtilmedi. Konuyla ilgili Amerika'dan önemli bir açıklama geldi. Amerikan Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper, Türkiye'nin IŞİD ile tam olarak mücadele edeceğine inanmadığını söyledi. Buna gerekçe olarak da, Türkiye'nin PKK'yı IŞİD'den daha büyük bir tehlike olarak görmesini gösterdi. Clapper, IŞİD’e katılmak isteyen yabancı savaşçıların yüzde 60'ının Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiğini söyledi.

Clapper'e yanıt Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten geldi.

Türkiye'nin IŞİD koalisyonunun bir parçası olduğunu vurgulayan Bilgiç, Amerika'nın elindeki istihbaratın yanlış çıktığını hatırlattı.

Bu arada, 4'üncü Peşmerge birliği Ayn el Arap'a gitmek üzere yola çıktı.

Erbil'den hava yoluyla Şanlıurfa'ya hareket eden 150 kişlik Peşmerge birliği, Suruç üzerinden Suriye'ye geçecek ve Ayn el Arap'taki mevcut Peşmerge birliği ile yer değiştirecek.

''AKP beni bilgim dışında üye yaptı!'' Gündem Savcı:'Ergenekon terör örgütü' yoktur Gündem Akyürek'e tutuklama istemi Gündem Ekonomi Bakanı'ndan 'istifa' açıklaması Gündem