CHP'de kurultay hesapları hız kazandı! Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na teklif

CHP’de kurultay hesapları hız kazandı. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre Deniz Baykal CHP lideri Kılıçdaroğlu’na "kurultay listelerini birlikte hazırlama” teklifinde bulundu. Öte yandan partinin muhalefet kanadı mevcut yönetimi masa başı delege yazmakla suçluyor. Partide bir yandan da Grup Başkanvekiliği yarışı başladı.

Abone ol

1 Kasım seçimlerinin kaybedenlerinden CHP’de hareketlilik sürüyor. Partide kurultay hesapları hız kazanmış durumda.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre Antalya milletvekili Deniz Baykal, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “kurultay listelerini birlikte hazırlayalım” teklifi sundu. Kılıçdaroğlu, Baykal’ı salı günü evinde ziyaret etmişti.

Partide mevcut yönetimin kurultay sürecine yönelik girişimleri de konuşuluyor. Muhalefet, CHP yönetimini delege oyunları ile sonuçları değiştirmekle suçluyor. Genel Merkez’in, CHP’li belediyeler ile masa başı delege yazarak kurultayı garantiye almaya çalıştığı iddia ediliyor.

Parti içinde bir yandan da grup başkanvekilliği yarışı başladı. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun mevcut Grup başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel ile devam etme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Ancak yarışa olağanüstü kurultay talep eden İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve İlhan Cihaner’in de gireceği öne sürülüyor. Bu kritik üç koltuk için yaşanacak olası bir hareketlilik CHP içinde bir kurultay provası olarak değerlendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon kumpasında yapılan usulsüz dinlemeler tazminata mahkûm oldu Gündem Şehitlere son görev Gündem Silvan'da yasak kalktı Gündem Mardin'de PKK'ya operasyon Gündem