İstanbul'da yeniden sayım kaosu

31 Mart yerel seçimleri için vatandaşların oy verme işlemi biteli 5 gün oldu ama halen seçim süreci tamamlanmadı. Bu nedenle İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazananı YSK tarafından henüz ilan edilmedi. Bir kaç ilçe ile başlayan yeniden sayım tüm ilçelere yayıldı. Açıklamalar açıklamaları izledi, iki taraf da kendi verilerini açıkladı. Bu ana kadar olanlar somut veriler ışığında haberimizde...

Abone ol

Adaylar böyle dese de İstanbul'un kazananı Yüksek Seçim Kurulu tarafından henüz ilan edilmedi. İtirazlarla başlayan "yeniden sayım" kararları sabırsız bir bekleyişe yol açtı.

İstanbul'da yeniden sayım öncesinde CHP ve AKP arasındaki oy farkı 27 bin 889'du.

Sandıklar kapandıktan sonra itirazlar, peş peşe geldi. 2 Nisan'da 17 ilçede geçersiz oylar, 2 ilçede tüm oylar sayıldı. Aradaki fark, 19 bin 552'ye indi.

Tam "bitti" derken 3 Nisan gecesi 15 ilçede daha yeniden sayım kararı alındı.

Süreç devam ediyor. Türkiye 5 Nisan sabahında İstanbul'u konuşmaya devam etti. İstanbul'un tüm ilçelerinde yeniden sayıma gidildi. Ekranlarda "açıklama yarışı" yaşandı.

Bu esnada kafaları karıştıran bir olay Büyükçekmece'de yaşandı. AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığının, "usulsüz seçmen kaydı" yapıldığını gerekçe göstererek İstanbul seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurduğu iddia edildi. Bu iddia AK Parti tarafından jet hızıyla yalanlandı.

Sadece bir kaç dakika sonra CHP Sözcüsü Faik Öztrak ekranlardaydı.

İstanbul’un 39 ilçesindeki 76 ilçe seçim kurulunda yeniden sayım başladı. Şu ana kadar 17 ilçedeki 25 ilçe seçim kurulunda geçersiz oyların sayımı tamamlandı.

İstanbul'daki yeniden sayım işlemleri bittikten sonra son kararı, yani İstanbul'un kazananı YSK açıklayacak. Son verilere göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 171 bin 475 yarışı önde götürüyor. CHP yönetimi yaptıkları simulasyon doğrultusunda "aradaki farkın kapanmasının mümkün olmadığı" görüşünü savunuyor.

ulusal.com.tr

AKP'den yeni hükümet sistemi sancısı Gündem Atlantik ittifakı sallanıyor Gündem İtiraz sonucu işliyor Gündem Kahraman Mehmetçik, terörle mücadele için hazır Gündem