Sırada Hakan Fidan mı var

Efkan Ala’nın İçişleri Baanlığı’ndan istifa etmesinin ardından gözler darbe girişimi sürecinde eleştirilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a çevrildi. Fidan'la ilgili benzer bir tablo oluşup oluşmayacağına yönelik tartışmalar gündeme geldi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'ndan istifasıyla Ankara gündemini hareketlendiren Efkan Ala'nın ardından dikkatler şimdi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yoğunlaştı. Ankara'da "Hakan Fidan görevine devam edecek mi?" sorusu yoğun olarak dillendirilmeye başladı.

Ala'nın istifasının ardında, darbe girişimi sürecindeki "performans düşüklüğü" gerekçesinin yer aldığı konuşulan iddialar arasındaydı.

Ala yerine göreve getirilen Süleyman Soylu'nun seçilmesinde, Soylu'nun Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi gecesindeki tutumunun etkisi olduğu öne sürülüyor.

Kulislerde, Hakan Fidan’ın şimdilik görevden alınmasının sözkonusu olmadığı konuşuluyor. Ancak yakında yayımlanacak Kanun Hükmünde Kararname ile yapılacak "İstihbaratın yeniden yapılandırılması" düzenlemesinde, MİT Müsteşarının görev tanımının değiştirilmesi bekleniyor.

İstihbarat bir üst çatı yapılanmasıyla, iç ve dış istihbarat olarak iki yönetimden oluşacak. Fidan’ın "dış istihbarattan sorumlu" kişi olarak görevde kalabileceği dile getiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Yıldırım’ın sözcüsü: PKK/PYD içindeki Batılılara terörist muamelesi yapılacak Gündem Kılıçdaroğlu ABD Büyükelçisi Bass ile görüştü Gündem Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşı Wallström ile görüştü Gündem Titre ve kendine gel Gündem