Rusya'dan Türkiye'ye yönelik beyaz et kararı: 1 Aralık'tan itibaren durdurdu

Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'dan ilk ticari yaptırım açıklaması geldi. Rus şirketleri, 1 Aralık'tan itibaren Türkiye'den beyaz et ithalatını durdurma kararı aldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Türkiye'ye gitmeyin" uyarısından sonra da Rus şirketler, Türkiye turlarını durdurma kararı aldı.

Abone ol

Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'dan Türkiye'ye ilk ticari yaptırım beyaz ete geldi.

Interfax ajansının açıklamasına göre, Rus şirketleri, 1 Aralık'tan itibaren Türkiye'den beyaz et ithalatını durdurma kararı aldı.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un ardından Başkan Putin'in de "Türkiye'ye gitmeyin", mesajının ardından, Ruslar tur satışlarını durdurmaya başladı. Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Natalie Tours'tan sonra Rostourism de geçici olarak Türkiye'ye tur satışlarını durdurduğu duyurdu. Rusya'dan Türkiye'ye geçtiğimiz yıl 4.5 milyon turist gelmişti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Gennadiy Onişenko da "Türk ürünleri alanların, Türk ordusuna maddi yardımda bulunduğunu" söyledi.

Öte yandan Rusya parlamentosundan "Türkiye ile hava yolu taşımacılığını kapatalım" teklifi geldi. Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, Rusya ile Türkiye arasında sivil havacılık taşımacılığının durdurulmasını istedi.

Rusya parlamentosundaki çağrıda, "Türkiye, savaş uçağımızı vurarak teröre karşı savaşta hangi cephede yer aldığını net olarak göstermiştir. Türkiye'de İŞİD terör örgütünün faaliyet gösterdiğini göz önünde bulundurarak bu ülke ile tüm yolcu uçak seferlerinin iptal edilmesini istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Savaş uçağının düşürülmesinin ardından dolar fırladı Ekonomi Standart Profil’de sendikalı olan 23 Petrol-İş üyesi işçi işten çıkarıldı, işçiler direniş başlattı Ekonomi Standart Profil'de 23 işçi sendikalı olduğu için işten çıkarıldı Ekonomi Yatırımcılara uyarı! Ekonomi