Kumpasçılara ilk dava!

Tertiplerin çökmesi ve tahliyelerin ardından F-tipi kumpasçılar için ilk dava açıldı. Balyoz dijitallerindeki sahtecilikleri gizleyen 3 eski TÜBİTAK uzmanı 2 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Abone ol

Kumpasçılara ilk dava açıldı. Balyoz davasında gerçeğe aykırı rapor düzenleyen TÜBİTAK uzmanları 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun özel görevli savcılara verdiği CD'lerdeki sahtecilikleri gizleyen TÜBİTAK baş uzmanları Hayretdin Bahşi ve Tahsin Türköz ile uzman Erdem Alpaslan hakkında iddianame hazırlandı.

İstabul 18. Asliye Ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak F-tipi bilirkişiler hakkında, görevi kötüye kullanmaktan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

19 Şubat 2010 tarihli TÜBİTAK raporu; 22 ve 26 Şubat 2010'da 67 komutanın gözaltına alındığı operasyonlarda 41 komutanın tutuklanmasına gerekçe gösterildi.

Balyoz cezalarına da dayanak gösterilen TÜBİTAK raporu, CD'lerin 2003 yılından önce oluşturulduğunu savunuyordu. Ancak CD'lerin içerisinde 2008 yılı ve sonrasına ait bilgiler ortaya çıktı. Uluslararası adli bilişim kurumları ve üniversitelerden alınan bir çok rapor ile CD'lerdeki sahtecilikler tespit edildi.

Bahşi, Türköz ve Apaslan'ın görev yaptığı TÜBİTAK BİLGEM ve Ulusal Elektronik Kritoloji Enstitüsü'nün F-tipi örgütün kumpas merkezi olduğunu Türkiye'ye Ulusal Kanal duyurdu. 3 uzman da cemaat tasfiyesi kapsamında TÜBİTAK'tan atıldı.

ulusalkanal.com.tr

Zirvede Fidan krizi! Gündem Erdoğan: İki bakanlık çok birini iptal et, Havana'ya Ortaköy Camii'nin benzerini yapalım Gündem 21 kişi adliyeye sevk edildi Gündem Arınç'tan Ak Saray'a net mesajlar! Gündem