Türkler bu kez de Avusturya Merkez Bankası'nı çökertti

Abone ol

Avusturya gazetelerinden Kurier’de 13 Eylül Salı günü yayımlanan habere göre, Türkler bu sefer de Avusturya Merkez Bankası internetini çökertti.

Gazete haberinde, daha önce Schwechat havalanındaki saldırıyı hatırlattı. Türk bilgisayar korsanları havalimanının bütün bilgisayar sistemini çökertmişti.

Haberde, Avusturya Merkez Bankası sözcüsü Christian Gutlederer’in açıklamalarına yer verildi. Sözcü Gutlederer imzalı yazılı açıklamada, “Bizim internet sayfamız kısa süreliğine çökertilmiştir, ancak hackerler önemli bilgi ve belgelerimize ulaşamamışlardır” denildi.

Gutlederer, hackerler tarafından dakikada 1 buçuk milyon e-posta gönderildiğini, bu yolla da bilgi bankalarının çökertilmek istendiğini belirtti. Sözcü, yoğun saldırılara karşı koyacak durumda olduklarını da ifade etti.

Saldırıları “Aslan Neferler” adlı Türk hacker grubunun yaptığını yazan gazete, sadece Merkez Bankası ve Schwechat Havaalanı’nın değil, pek çok Avusturya firmasının da Türk hackerler tarafından hedef alındığını yazdı.

Haberde Türk hackerlerın, Avusturya’yı hedef almasının nedenini ise, Avusturya Hükümetinin Türk düşmanı politikasından kaynaklandığını yazdı.

Kadim Ülker / Viyana

ulusalkanal.com.tr

15 Temmuz’dan 2 gün önce tamamlanan ana iddianamede ilginç ayrıntılar: Stockholm sendromu Gündem Bahis çetesine kırmızı bülten çıkarılacak Gündem TSK'dan hava harekatı ve Fırat Kalkanı operasyonu açıklaması Gündem Türkiye'yi kana bulayan FETÖ'nün kıtalararası şeması ortaya çıktı Gündem