Meclis'te sürpriz karar

Torba yasa tasarısı görüşmeleri yarım kaldı. Meclis, sürpriz bir şekilde tatile girdi. İktidar ve muhalefet 1 Ekim'e kadar tatil kararı aldı. Böylece milyonlarca kişinin beklediği torba tasarının görüşmeleri de ekim ayına kaldı.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girdi. Seçim yatırımı olarak kullanılan Torba Yasa Tasarısı görüşmeleri de Ekim ayına kaldı.

Bu geceki oturumda iktidar ve muhalefet anlaştı, Genel Kurul, sürpriz bir şekilde meclisin 1 Ekim'e kadar tatil olmasına karar verdi. Oysa meclisin 24 Ağustos'a kadar çalışması planlanmıştı.

Seçimler geçti, milyonlarca kişiye müjde olarak sunulan torba tasarı da ertelendi. Meclisin tatile girmesiyle, bir çok alanda düzenleme içeren torba tasarının görüşmeleri ekim ayına kaldı.

Bu süre zarfında meclis, 28 ağustos'taki cumhurbaşkanı yemini ve yeni kurulacak hükümetin güven oylaması için iki kez olağanüstü toplanacak.

Meclis 1 Ekim'de açılacak, genel kurul çalışmaları verilen tatil arasının ardından 'torba tasarı'nın 6'ıncı bölümüyle devam edecek.

Haziran sonunda kapanması gereken Meclis, bu yasama döneminde 3 kez mesai uzatma kararı almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Efsane başkan hayatını kaybetti Gündem Vatan toprağı satıldı Gündem İzmir'de Sağlık Bakanlığı göreve çağrıldı Gündem Gülen Örgütü'nün amacı, araçları ve faaliyetleri tek tek yazıldı Gündem